• ZZVV maatje te groot voor Borger

  Borger heeft ook haar tweede competitiewedstrijd verloren. Waar de groenhemden vorige week een onnodige nederlaag leden bij HSC, daar waren ze nu in eigen huis een maatje te klein voor ZZVV. De ploeg uit Zuidwolde wordt door velen beschouwd als de belangrijkste titelkandidaat in de 3e klasse D. De nummer twee van het afgelopen seizoen is er met de komst van oud-profvoetballer Wouter Marinus (die onder meer uitkwam voor PEC Zwolle en FC Emmen) alleen maar sterker op geworden.

  In de openingsfase van het duel op sportpark de Drift was er sprake van een
  gelijkopgaande strijd. Borger liet ZZVV de bal en probeerde in de omschakeling toe te slaan. Het gevaar van ZZVV kwam in de openingsfase vooral via de vele corners. De eerste grote kans voor Borger was voor Luuk Kenter. De spits ging alleen op de doelman van de gasten af, maar deze keerde de inzet. Vlak daarna was het ZZVV dat bijna wist te scoren, maar de inzet werd door doelman Edwin Haandrikman verwerkt tot corner. In de 38e minuut was het wel raak voor Borger. Na een uitstekende aanval kwam de bal voor de voeten van Hendrik Gustin en hij rondde bekwaam af. Toch ging de equipe van Joling met een achterstand de rust in. De 1-1 kwam via de voet van Jovanni van Dijk, die de bal hard in de lange hoek achter doelman Haandrikman schoot. En op slag van rust werd een voorzet vanaf de linkerkant bij Borger niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van Tom Buijtendorp die van dichtbij binnenschoot.

   Vlak na rust volgde het breekpunt in de wedstrijd waarbij scheidsrechter Dorgelo een negatieve hoofdrol speelde. ZZVV kwam op een 1-3 voorsprong door Vincent Huls, waarbij de man die de voorzet gaf buitenspel stond. De assistent-scheidsrechter gaf een overtuigend vlagsignaal en ook het publiek zag dat het buitenspel was. Maar scheidsrechter Dorgelo constateerde vanaf de middellijn dat het geen buitenspel was en liet zijn assistent in de steek. Het leidde tot woede bij de thuisploeg die teveel van slag geraakten door het incident. In de 60e minuut werd het duel definitief op slot gegooid: een lage strakke voorzet werd bij de tweede paal simpel binnengeschoten door Stefan Dijkstra en dat betekende de 1-4.

  Borger probeerde de stand nog een draaglijker aanzien te geven en dat resulteerde in een paar kleine mogelijkheden. Maar verder dan een schot van Floris Hiddink op de paal kwam het niet. ZZVV bleef gevaarlijk in de omschakeling en kwam uit een vrije trap van net buiten het strafschopgebied op 1-5. Matthijs Capellen schoot de bal hard in de hoek langs doelman Haandrikman. En vlak voor tijd werd de score nog groter. Wouter Marinus ging alleen op doelman Haandrikman af, die zijn inzet in eerste instantie wist te keren. Maar de rebound werd simpel binnen gewerkt door de inlopende Jovanni van Dijk: 1-6. 

  Een grote nederlaag van Borger tegen de titelfavoriet uit Zuidwolde. Komend weekend speelt Borger wederom thuis en dan kan het zich revancheren tegen Veenhuizen dat afgelopen weekend de eerste drie punten pakte tegen De Weide.

  Klik op onderstaande foto voor meer wedstrijdfoto's.