• Zwaarbevochten overwinning Borger op Hollandscheveld

Na het zwakke optreden van Borger vorige week tegen WVV leken de groenhemden afgelopen zaterdag opnieuw op een nederlaag af te stevenen. Een scheidsrechterswissel in de slotfase leidde een hectische slotfase in waarin Borger het duel volledig wist te kantelen. Gezien de kansenverhouding over negentig minuten niet verdiend, maar niemand in Borger die het daar nog over heeft.

Op een zonovergoten sportpark de Drift was het in de beginfase aftasten van beide kanten. Hollandscheveld had de bal, maar creëerde geen kansen. Borger was daarentegen in balbezit heel slordig, waardoor het geen grip kreeg op de wedstrijd. Het gevaar van Hollandscheveld kwam voornamelijk uit de vele corners die het kreeg. Uit een van die corners werd in de 40e minuut uit het niets gescoord. De bal bleef in de doelmond hangen en werd eenvoudig binnengeschoten door middenvelder Jan Hagen. Na de thee veranderde er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld, Borger maakte een machteloze indruk en kwam niet tot kansen. Rond de 60e minuut wisselde trainer Arne Joling twee keer (Ruben de Valk en Bas Kaspers kwamen in de ploeg voor Luuk Kenter en Melvin Ottens) en werd tevens het sein gegeven voor een offensievere speelwijze. Er werd met veel meer druk naar voren gespeeld maar de grote kansen waren nog steeds voor Hollandscheveld. Een voorzet werd voor open doel gemist en even later speelde Borger doelman Edwin Haandrikman de bal in de voeten van de spits, die de bal opzij legde waarna Haandrikman zijn fout wist goed te maken.

Scheidsrechter Smit kreeg halverwege de tweede helft een blessure aan zijn hamstring. Na enige verzorging probeerde hij het nog maar in de 79e minuut moest hij afhaken. Geluk bij een ongeluk was dat scheidsrechter Wigchers als toeschouwer aanwezig was bij de wedstrijd van Jong Borger die op het naastgelegen veld werd gespeeld. Hij zou eerder op de middag een wedstrijd fluiten bij de jeugd van FC Groningen, maar deze was op het laatste moment afgelast. Na oponthoud van 15 minuten werd er verder gespeeld en bij de eerste de beste aanval van Borger was het gelijk raak. Uit een voorzet vanaf links wist Hendrik Gustin van dichtbij raak te koppen. Er volgde een fase waarin beide ploegen opportunistisch gingen spelen waarbij door beide ploegen de lange bal werd gehanteerd. De grootste kans was voor Hollandscheveld in de blessuretijd. Na verdediger Tim Speelman een bal onder zijn voet door liet lopen kon de spits van Hollandscheveld alleen op doelman Haandrikman af, deze keerde de inzet en de rebound werd hoog over geschoten. Bij de volgende aanval van Borger was het wel weer raak. Ruben de Valk werd voor de keeper gezet en rondde overtuigend af. Vlak daarna floot scheidsrechter Wigchers voor het laatst en daardoor bleven de punten in Borger.

Dankzij deze overwinning klimt Borger een plaatsje op de ranglijst. De huidige achtste plaats zou op het eind van de competitie een veilige plaats betekenen. Het spel van Borger zal echter wel beter moeten want de ploegen staan in deze klasse nog steeds erg dicht bij elkaar. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen Hoogeveen, dat afgelopen weekend in de topper tegen ZZVV met 3-0 aan het kortste eind trok.

Klik op de foto hieronder voor meer wedstrijdfoto's...