• Zwaarbevochten bekerzege JO19-1 in Peize

Zaterdag 7 september om 15:00 stond de 2e bekerwedstrijd voor Borger JO19-1 op het programma, Peize JO19-1 uit.

In de eerste minuten kreeg Borger het gelijk lastig met de lopende mensen en de vele positiewisselingen aan de kant van Peize. Maar na een aantal minuten tegenhouden kwamen we er toch een aantal keer snel uit met een counter via Floris of Ruben. Peize had veel de bal maar kwam nauwelijks voor de goal omdat Borger erg goed stond te verdedigen. Met een snelle counter via Ruben eindigden we in de 16 van Peize waar Borger een penalty kreeg nadat Ruben werd aangetikt. Robert-Jan ging achter de bal staan, de tegenstanders probeerden hem nog af te leiden maar daar trok hij zich niks van aan, hij schoot hem feilloos in de rechter onderhoek en liet de keeper kansloos. Met een 1-0 voorsprong stond het defensief van Borger nog steeds uitstekend. Op een snelle counter van Peize weet Robert-Jan de angel uit de aanval te halen door een overtreding te maken wat hem geel oplevert. Na een tijdje aandringen van Peize valt de bal gelukkig voor de voeten en wordt er een schot gelost die nog 2x van richting werd veranderd waardoor Jorden kansloos was: 1-1. In de 32e minuut scoort Ruben een goede goal op assist van Tim Speelman waardoo de stand in de rust 2-1 in het voordeel van Borger oplevert.

Na de rust begint Borger goed aan de tweede helft en al snel scoort Floris de 3-1 op assist van Robert-Jan waarna veel discussie volgt met de scheidsrechter. In de 70e minuut scoort Peize terwijl Henk zijn vlag opsteekt maar de scheidsrechter besluit om een goal toe te kennen. Daarna volgt een rommelige slotfase waarin Thimo nog een keer wordt getrapt. Maar Borger gaf niks meer weg waardoor Borger wint met een 3-2 stand.

Na twee overwinningen staat Borger nu 2e in de bekerpoule. Volgende week valt de beslissing tegen medekoploper Achilles 1894 JO19-1, een tegenstander uit de 4e divisie. De wedstrijd in Assen begint om 10:30 uur.