• Zuur gelijkspel voor Borger zaterdag 2

    Het was of er deze zaterdagmiddag een kopie plaatsvond van Nederland – Noord-Ierland op sportpark De Drift. Borger zaterdag 2 – Meedhuizen 1 was een soortgelijke wedstrijd, alleen viel het resultaat nu net niet in het voordeel van de voetballende ploeg uit. Borger bleef namelijk steken op 2-2 en liet daardoor twee punten liggen.

    De onbekende Groningers hadden een soortgelijke tactiek als de Noord-Ieren. Eveneens spelend in het groen koos Meedhuizen ervoor om zich in te graven op de eigen speelhelft. Een fysiek sterke en snelle spits voorop en maar gokken op een goede lange bal. Een lastige wedstrijd voor Borger dat veelal de bal had, maar moeite had om door de groene muur te breken. Toch kwam men verdiend op voorsprong na een hele mooie aanval. Dylan Berghuis was het eindstation op aangeven van Arne Kenter. Borger bleef daarna de voetballende ploeg en kreeg via Kenter nog een grote kans op de 2-0. De aanvaller was opnieuw niet zelfzuchtig, maar dat bleek deze keer de verkeerde keuze en dus was de kans verkeken. Een fractie later viel bij de 1-1 toen die fysiek sterke spits er een keer vandoor kon vanuit een lange peer. Jorwen Smit redde echter uitstekend. Smit keepte omdat vaste Lubbers afwezig was en zo mistten er nog een flink aantal spelers door blessures deze middag. Veel meer kansen waren er daarna ook niet meer te noteren maar de bezoekers kwamen wel nog op 1-1. Een afvallende bal vanuit een corner werd als een streep tegen de touwen geschoten.

    Ook na de pauze moest Borger het geduld opbrengen om de tegenstander kapot te spelen en na tien minuten in de tweede helft pakte het opnieuw een voorsprong. Een mooie pass van Leon van Klaveren belandde bij Dylan en die nam hem met rechts uitstekend op de pantoffel. En dus was daar weer de voorsprong, maar die bleef niet heel lang staan. Ongelukkig uitverdedigen aan de kant van Borger leverde pardoes de spits van Meedhuizen de bal op die daarna alleen op de goal af kon: 2-2. En weer kon Borger proberen om de muur te gaan slechten, maar naarmate de wedstrijd vorderde grepen de Goningers alle middelen aan om een punt uit het vuur te slepen. De wedstrijd lag dan ook veelvuldig stil en dat kwam het spel niet ten goede. Toch leek twee minuten voor tijd een strafschop uitkomst te bieden. Corne Knol ontfermde zich over de klus, maar de aanvaller schoot de bal zeer matig in waardoor de bal in de handen van de keeper belandde. En ook in de blessuretijd was Borger nog een keer dichtbij en was het invaller Corne Oosting die pech had met zijn inzet. Deze ketste via de paal weer het veld in. En zo bleef het dus bij 2-2 en vierde Meedhuizen het gelijke spel als een victorie en waren de druiven zuur voor koploper Borger. Desondanks hebben de groenhemden na vier wedstrijden nog altijd een mooie ongeslagen status en staat het nog bovenaan. Volgende week een bekerwedstrijd tegen Wildervank 2, eveneens tegenstander in de competitie.