• Zevenklapper voor Borger zaterdag 2

Afgelopen zaterdag speelde Borger zaterdag 2 de uitwedstrijd tegen FC Ter Apel ’96 zaterdag 1. Een
    ploeg die niet zo hoog op de ranglijst stond, maar wel won van bijvoorbeeld Scheemda, waar
    zaterdag 2 vorige week nog kansloos onderuit ging. Het bleek uiteindelijk een makkelijke middag te
    worden en Borger won met ruime cijfers: 2-7.

Waar de selectie vorige week tegen Scheemda aan de nogal krappe kant was, daar kon het 2 e nu
    weer eens met een volledige selectie op pad gaan. En dat wierp ook zijn vruchten af in deze
    wedstrijd. Ondanks een wat stroeve start, waarin we toch weer wat aan elkaar moesten wennen en
    aan het kunstgras, pakte Borger de draad snel op. De thuisploeg kwam dan wel op voorsprong in de
    tiende minuut, maar een minuut later was deze schade alweer hersteld door Dylan Berghuis. Na een
    fraaie aanval prikte Dylan de bal binnen uit een voorzet van Arne Kenter. Borger groeide steeds beter
    in de wedstrijd, ging beter combineren en dat leidde ook tot de 1-2 van Mylan Beijering. Mylan
    schoot mooi diagonaal raak op aangeven van Wouter Arends. Niet veel later was het ook al 1-3 door
    Dylan, die op aangeven van Calvin Beijering scoorde. Toen in de 35 e min de 1-4 viel leek de wedstrijd
    wel beslist. Mylan scoorde op hele fraaie wijze na een lange pass van broer Calvin. Toch deed Ter
    Apel even later wat terug na een slippertje achterin bij Borger en deze werd feilloos afgerond. Borger
    zocht de kleedkamer echter op met een marge van 3. Corne Knol bediende Wouter met een mooie
    steekball en Wouter schoof de bal rustig binnen.

Na rust was er nog maar een ploeg aan de bal en dat was Borger, dat de wedstrijd volledig onder
    controle had. Het kreeg in de tweede helft geen enkele kans meer tegen en dat was ook mede te
    danken aan het solide optreden van de achterhoede met uitblinker Bas Kaspers in de hoofdrol, die
    overal wel een voetje tussen had. Het enige wat Borger verzuimde in die tweede helft was om verder
    uit te lopen naar de dubbele cijfers. Want daar kreeg het voldoende kansen voor. Toch scoorde het
    nog wel twee keer. De mee opgekomen Gerben Braams stond op de juiste plek om de voorzet van
    Arne bij de tweede paal binnen te tikken. En ook Corne moch zijn doelpuntje nog mee pikken, hij
    scoorde na een voorzet van Mylan. Uiteindelijk een prima zege, waardoor er weer eens drie punten
    konden worden bijgeschreven. En ook altijd prettig om met een overwinning een feestavond in te
    gaan. Deze vond ’s avonds plaats bij onze sponsor Café Happinezz. Een zeer gezellige en geslaagde
    avond bij onze trouwe sponsor. Dank daarvoor! IJs en wederdienende speelt Borger volgende week
    de laatste competitiewedstrijd, dan komt Wildervank 2 op bezoek.