• Zes op een rij voor SV Borger

  Ook SCN geklopt in de aanloop naar de kraker tegen SJS

  De voetballers van Borger moesten afgelopen zaterdag in eigen huis aantreden tegen SCN uit Nieuwlande. Hoewel de tegenstander een middenmoter is in de vierde klasse D mocht van onderschatting geen sprake zijn, de uitwedstrijd werd immers met 5-2 verloren. Met name het fysieke geweld waar de ploegen in de regio Hoogeveen om bekend staan werd gevreesd. Afgelopen zaterdag viel dit reuze mee. De eerste helft ging redelijk gelijk op, toch leidde de thuisploeg met 2-1. Na rust werd het al binnen tien minuten 3-1. Borger verzuimde vervolgens om meer afstand te nemen, waarna SCN twee minuten voor tijd toch nog de aansluitingstreffer kon maken. Een succesvol slotoffensief zat er echter niet meer in, waardoor Borger voor de zesde keer op rij als winnaar van het veld stapte.

  Door: Erwin Beukema

  Voor de rust
  De beginfase was er zoals zo vaak eentje van aftasten. Beide teams waren niet van plan de boel open te gooien, waardoor het vooral zoeken naar de ruimtes was. Borger werd hierbij één keer gevaarlijk, waarbij het zich mocht beklagen dat de voordeelregel niet werd toegepast door de verder prima fluitende scheidsrechter Over. SCN werd vooral gevaarlijk middels scherp aangesneden corners, die gelukkig voor de thuisclub de lange mannen steeds net niet bereikten. Na een stief kwartier was het Borger dat de wedstrijd wist open te breken. Gijs Roda werd de diepte ingestuurd, wist het duel om de bal te winnen en nam de tijd om rustig en bekwaam af te ronden. Er volgde een aan beide kanten slordige fase waarin SCN de beste kans kreeg. De inzet over de ver uitgekomen Borgergoalie Edwin Haandrikman eindigde een aantal centimeters boven de doellat. In de 33e minuut was het aan de andere kant wel weer raak. Na een formidabel afgemeten pass van Floris Hiddink rondde topscorer Hendrik Gustin op fraaie wijze af. Borger zat met de 2-0 op rozen, maar het kreeg op slag van rust een flinke domper te verwerken. Een kanonskogel van Brian Marissen zoefde langs Haandrikman, die de inslag waarschijnlijk alleen maar gehoord heeft. Ruststand: 2-1.

  Onnodig spannend
  Na een erg korte theepauze leken de in het zwart geklede groenhemden gebrand op een vroege beslissing. Die kwam er een negental minuten na de hervatting toen opnieuw Gustin zijn tegenstanders te snel af was na een bekeken dieptebal van Melvin Ottens. De watervlugge aanvallende middenvelder kopte het leder langs doelman Leon Reitsema, waarna het afronden een koud kunstje was. In het vervolg van de wedstrijd had Borger moeten uitlopen naar een ruime overwinning. Met name Gustin kreeg meerdere mogelijkheden om af te drukken, maar het venijn in zijn inzetten ontbrak. Het venijn zat er bij zijn maatje Roda wel in, toen deze na de mooiste aanval van de wedstrijd het vijandelijk doel onder vuur nam. Zijn inzet spatte echter op de paal uiteen. Zo kon het gebeuren dat de 3-2 van Roy Zwiers in de 88ste minuut de spanning in de wedstrijd toch nog even terug bracht. Een viertal minuten na deze treffer kon de thuisploeg bij het eindsignaal van scheidsrechter Over alsnog opgelucht ademhalen. De zesde overwinning op rij was een feit.

  Kraker aan de Julianastraat in Stadskanaal
  De zege brengt Borger voorlopig aan kop van de ranglijst. De mannen uit de Hunebedhoofdstad hebben drie punten meer dan WVV uit Winschoten, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. Het kampioenschap heeft men dus niet in eigen hand. De tweede plek wel. Om die positie nog steviger in handen te krijgen moet volgende week in de Kanaalstreekderby afgerekend worden met SJS. De Knoalsters wonnen afgelopen weekend ternauwernood van HS ’88 en staan op de ranglijst op de derde plek op drie punten van Borger, met een inhaalwedstrijd tegoed. Het belooft komende zaterdag aan de Julianastraat in Stadskanaal een fantastische kraker te worden. Aftrap 14.30 uur. Zorg dat u erbij bent!

  Klik op onderstaande foto voor meer wedstrijdfoto's