• Zaterdag 2 wint ook 2e bekerwedstrijd

    Borger zaterdag 2 heeft ook het tweede bekerduel gewonnen. Tegen Bareveld 2 werd er met 2-5 gewonnen, maar gezien de kansenverhoudingen was dat een hele magere afspiegeling van de wedstrijd.

    Het regende kansen en mogelijkheden voor Borger, dat ook niet altijd even groots speelde tegen het twee klassen lager spelende Bareveld. Een overwinning was dus een verplichting, en eigenlijk ook een ruime. Maar daarvoor moet je wel doelpunten maken en dat gebeurde veel te weinig. De eerste kans was net als woensdag weer voor Bas, maar zijn wippertje ging net naast. Een minuut later raakte Leon de paal. De mogelijkheden bleven maar komen, ook al was Borger bij tijd en wijle slordig aan de bal en werd er regelmatig gestrooid met foutieve inspeelpasses. Zo kon Sander twee keer vrijstaand inkoppen uit een corner en vrije trap, en konden ook Gerben, Leon en Corne de keeper niet passeren. Ook liet de keeper van Bareveld zien dat hij kon keepen, want een goed schot van JP werd knap gepareerd. De thuisploeg zelf kreeg een levensgrote kans na defensief geklungel, maar voor leeg doel mistte de aanvaller van Bareveld. Bijna 0-1 achter dus, maar uiteindelijk ging Borger toch rusten met een 0-1 voorsprong. Siem Hulshof lukte het uiteindelijk wel om de ban te breken.

    In de rust werd benadrukt dat men het balletje moest laten gaan en geduld moest opbrengen om Bareveld stuk te spelen. De kansen zouden opnieuw wel komen en dat bleek inderdaad na rust ook wel. Binnen vijf minuten waren er drie levensgrote kansen te noteren voor tweemaal Arne en eenmaal Leon. Maar ook nu werd er jammerlijk gefaald en bleef het 0-1. En dus kon het gebeuren dat Bareveld uit een spaarzame aanval zo maar de 1-1 op het scorebord bracht. Borger bleef echter de betere ploeg en uit een vrije trap werd het 1-2. Timon schoof de bal zeer beheerst binnen. Iets was regelmatig ontbrak bij de Borgerder spelers, rust en overzicht voor het doel. Een vijftal minuten later was het duel wel beslist. Eerst kreeg Borger een strafschop nadat Devi onderuit werd gehaald. Corne benutte het buitenkansje en Siem scoorde een minuut later zijn tweede. Bas leek ook nog even te gaan scoren, maar het bleek buitenspel. Bareveld deed daarna nog wat terug, maar het slotakkoord was uiteindelijk voor Koen van Wattum. Een verdwaalde voorzet dwaalde zomaar in de kruising achter de doelman van Bareveld. Eindstand 2-5, maar gezien de kansen hadden minimaal de dubbele cijfers bereikt moeten worden. Volgende week de laatste bekerwedstrijd, dan is SJS 4 de tegenstander.