• Wisselvalligheid troef bij Jong Borger

  Jong Borger is niet al te gelukkig gestart aan de voorjaarscompetitie. Waar de eerste wedstrijd veelbelovend was met een 8-1 overwinning op Fit Boys 2, daar werden de volgende duels met MSC 2 en Hollandscheveld 2 met 3-1 verloren. Met 3 punten uit 3 duels kent Jong Borger niet de start die het graag wilde

  Jong Borger – Fit Boys 2
  Jong Borger speelt in de voorjaarscompetitie alleen nog om de spreekwoordelijk eer gezien promotie en degradatie niet mogelijk is, maar desondanks is het zo hoog mogelijk eindigen wel het streven. De eerste competitiewedstrijd begonhet voortvarend tegen Fit Boys, een tegenstander die ook in de eerste seizoenshelft werd getroffen. Werd het toen nog een spannende 5-4 overwinning, daar was het krachtverschil nu enorm en eindigde het duel in een 8-1 overwinning. Bij rust leidde men al met 5-0, waarna de tweede helft slecht nog een formaliteit bleek. Dylan Berghuis scoorde viermaal, Rowan Tiktak, Sven Remmelink en Kevin Fokkens waren eveneens trefzeker. Dat gold eveneens voor JO19-1 speler Tijn Deuring die aansloot vanwege personele problemen.

  MSC 2 – Jong Borger
  Nadelig voor Borger was dat de week erop niet gevoetbald werd, waardoor men niet in een ritme kon komen. Een week later was MSC 2 de tegenstander in Meppel, waar Borger de eerste averij opliep. De grote overwinning van Borger had de Meppelers blijkbaar tot op het bot gemotiveerd, want Borger liet zich met name in de eerste helft de kaas van het brood eten. Het gevolg was een 3-0 achterstand, puur op inzet en wilskracht werd Borger geklopt. De achterstand was absoluut verdiend voor de thuisploe, die er soms heel makkelijk doorheen kon voetballen. Na de pauze bleek het lampje aangegaan te zijn bij Borger, dat direct na rust dikke kansen kreeg maar onder andere de paal trof. Daardoor kwam de aansluitingstreffer van Ruben de Valk te laat en lukte het Borger ondanks een groot overwicht niet meer om nog een resultaat eruit te halen.

  Borger 2 – Hollandscheveld 2
  De wedstrijd tegen Hollandscheveld volgde pas drie weken later na een aantal inhaalweken. Tussendoor werd nog geoefend tegen Valthermond 2. Daarin werd een 0-3 voorsprong bij rust verspeeld en eindigde het duel nog in een 4-3 overwinning voor Valthtermond. Ook tegen Hollandscheveld zakte Borger een helft lang door de ondergrens. De bezoekers hadden al hun duels nog gewonnen, maar toonden zaterdag precies waar het de jonge ploeg van Borger soms aan ontbreekt. Op het fysieke vlak liet Borger het op veel posities afweten, waar de Oranjehemden altijd wel vol de duels aanbleven gaan. Daarbij bakten de groenhemden er ook in de eerste helft niet veel van aan de bal en dus werd Hollandscheveld simpel in de kaart gespeeld. Na een half uur spelen zorgde dat voor een 0-3 achterstand. Het laatste kwartier voor rust herstelde Borger zich enigszins, wat de aansluitingstreffer van Dylan Berghuis opleverde. Na de pauze kwam Borger beter voor de dag, wat tot een aantal mogelijkheden leidde in het eerste kwartier a twintig minuten. De 2-3 bleef echter uit. Daarna hield Hollandscheveld goed de rijen gesloten en kwam Borger er nauwelijks meer door. Door de geboden ruimte hadden de gasten in de slotfase nog uit kunnen lopen tot een grotere uitslag, maar dat gebeurde ook niet.

  Zo leed Borger opnieuw een nederlaag tegen een ploeg die voetballend niet perse beter is. Men zal echter moeten beseffen dat men het niet alleen op het voetballen aan kan laten komen, maar dat er ook andere aspecten worden gevraagd om tot een resultaat te komen. Volgende week wacht een nieuwe kans, dan speelt Borger tegen oude bekende Wildervank 2.