• Volle bak bij SV Borger Pubquiz

  Het is inmiddels een halfjaarlijkse traditie geworden bij de plaatselijke voetbalvereniging uit Borger. Zowel in het voor- als in het najaar wordt er een Pubquiz georganiseerd in de kantine aan de Drift. Afgelopen zaterdagavond was het weer zo ver. Zo’n zeventig deelnemers knokten in groepjes van maximaal vijf personen om een zo hoog mogelijke positie op de eindrangschikking. Bovenal hadden ze echter vooral een gezellige avond met vrienden of bekenden!

  Missie geslaagd
  Gezelligheid, dat is toch waar het om draait bij een Pubquiz. Een hapje, een drankje, goed gezelschap en een gevarieerd scala aan vragen, ingewikkelder hoeft het echt niet. Gosse Fokkens en Erwin Beukema zijn inmiddels ervaringsdeskundigen. Het was voor hen alweer de zevende keer dat ze organisatie en presentatie op zich namen. Met succes! Het was immers opnieuw helemaal volgeboekt en de kritieken van de deelnemers na afloop waren louter positief.
  "Men vond het makkelijker dan de vorige keer, toen we te horen kregen dat het wel erg moeilijk was", laat Beukema weten. Hij vervolgt: "Missie geslaagd dus! Al is het inschatten van de moeilijkheidsgraad het aller lastigste wat er is bij de samenstelling van de vragen. Want te makkelijk moet ook niet."

  Tijger, boef & Co
  De mix was dus goed. De vragen gingen over sport, muziek, aardrijkskunde, geschiedenis, maar bijvoorbeeld ook over de neus van Elmo uit Sesamstraat en het computerspel Angry Birds. Je kan het zo gek niet bedenken. Echt voorbereiden is onmogelijk! En toch was het wederom hetzelfde team dat er met de overwinning vandoor ging. Beukema: "Ook dat is inderdaad bijna traditie. Je speelt 110 vragen en aan het eind wint Tijger, Boef & Co. Ik denk dat dit illustere gezelschap zeker vier van de zeven edities heeft gewonnen. Misschien wel vijf. Erg knap!"

  Op naar de najaarseditie
  Toch gingen niet alleen de winnaars met een lach naar huis. Het is een beetje als met de verkiezingen, elk team had voor zichzelf wel een reden om zichzelf toch een beetje als winnaar te zien. De organisatoren waren tevreden. "Het was leuk, gezellig en het levert de club weer een mooi centje op. Op naar de najaarseditie!", zo blikte Beukema ver na middernacht terug.

  De winnaars