• Volle bak bij Pubquiz SV Borger

  Na de Cororna-tijd was het er nog niet van gekomen, maar afgelopen zaterdagavond stond dan eindelijk de traditionele Pubquiz van SV Borger weer op het programma. Dat men het gemist had bleek al bij het aanmelden. Binnen een dag was het stijf uitverkocht. Maar liefst zestien teams met elk vijf leden namen deel. Het zorgde voor een stampvolle kantine aan de Drift in Borger. Toen de kruitdampen na de strijd eenmaal waren opgetrokken was een illuster vijftal, luisterend naar de naam ‘Tijger, Boef & Co’, de winnaar. Voor de derde keer op rij! De wisselbeker mogen de mannen nu houden, het krijgt een ereplekje op de schouw van teamcaptain Gert Vogelzang.

  Mooie mix
  Om acht uur stroomde de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging vol. Veel voetballers waren op het evenement afgekomen, maar opvallend genoeg vonden ook veel niet-leden de weg naar de Drift. Zo bleek bijvoorbeeld het College van B&W van de gemeente Borger-Odoorn een gooi naar de titel te doen. Het mag gezegd worden, Jan Seton en zijn team brachten het er met een uiteindelijke vijfde plaats zeer verdienstelijk vanaf. De ‘Politiek & Koninklijk Huis’ ronde was voor hen appeltje-eitje, het op fotootjes aan de snor herkennen van Nederlandse snordragers bleek hen wat minder te liggen. Eigenlijk illustreert dit wel waar elk team tegenaan liep. Waar je in de ene ronde nog moeiteloos de logo’s van automerken herkent, kijk je een ronde later na drie vragen vertwijfelt naar je nog blanco antwoordblad en vraag je jezelf af of je überhaupt nog wel weer een punt gaat scoren. Maar liefst 120 vragen verdeeld over elf ronden werden door de organisatoren Gosse Fokkens en Erwin Beukema op de deelnemers afgevuurd. De beide heren stellen de quiz volledig zelf samen, waardoor ze verzekerd zijn dat geen van de teams bepaalde rondes al eens eerder voorbij heeft zien komen. Zo ontstond ook deze keer een mooie mix van vragen over allerlei onderwerpen.

  Rumoer
  Uiteindelijk rolde elk team er wel aardig doorheen. Zelfs de nummer laatst (een jeugdig groepje eerste selectiespelers) beantwoordde dik een derde van de vragen goed. Helemaal geen schande. Belangrijker was echter dat iedereen een fantastisch avondje uit was met vrienden en bekenden. Een mindere score werd onder het genot van een hapje en een drankje razendsnel weg gerelativeerd. De sfeer zat er geweldig in. Het rumoer werd groter en groter naar mate de avond vorderde. Fokkens en Beukema hadden steeds meer moeite om de aanwezigen in elk geval tijdens het stellen van de vragen enigszins stil te krijgen. Eigenlijk is daar natuurlijk alles mee gezegd. De mensen genoten en straalden en dat is waar het bij een Pubquiz vooral om draait!

  Nek-aan-nek
  Kort na middernacht werd de laatste vraag gesteld. Vervolgens werd snel de eindstand opgemaakt. Gedurende de hele avond was het een nek-aan-nek race geweest tussen een vijftal teams. Dat is weleens anders geweest, dus een ieder was zeer benieuwd wie deze keer aan het langste eind zou trekken. De uitkomst is inmiddels bekend. Gary Lineker had er het volgende over kunnen zeggen: “Pubquiz is een simpel spel, drie uur lang jagen zestien teams op de overwinning en aan het eind neemt ‘Tijger, Boef & Co’ altijd de beker in ontvangst!”