• Volle bak bij Pubquiz SV Borger!

    Het was afgelopen zaterdag alweer de zesde keer dat SV Borger in de eigen kantine een pubquiz organiseerde voor leden en niet-leden van de voetbalvereniging. Dat het nog steeds een zeer succesvolle formule is voor een gezellig avondje uit bleek al tijdens de inschrijvingsperiode. De organisatoren moesten zelfs ‘nee’ verkopen aan de late aanmelders. De kantine aan de Drift was met vijftien door fanatieke quizfanaten bezette tafeltjes al stampvol geboekt! De gelukkigen die wel op tijd waren hebben geen spijt gehad. Het werd een supergezellig avondje uit met vrienden en bekenden!

    Ook deze editie werd georganiseerd door SV Borger vrijwilligers Gosse Fokkens en Erwin Beukema. Maar liefst elf afwisselende vragenrondes hadden ze voorbereid. "Alles zelf bedacht! Want we weten dat de fanatiekste teams al maanden in voorbereiding zijn en elke op internet voorhanden zijnde quiz als oefenmateriaal gebruiken", aldus Beukema. Hij neemt afwisselend met zijn medeorganisator ook de presentatie voor zijn rekening. Naast de nodige oude bekenden begroetten ze deze keer ook een fors aantal nieuwe teams. De gelegenheidsquizmaster zegt hierover: "Erg leuk om te zien! Mond-op-mond reclame voor onze quiz doet kennelijk z’n werk. En dat beschouwen wij dan maar als een mooi compliment!"

    Op een uitgebreide introductie van de spelregels hoefden de ‘groentjes’ niet te rekenen. Beukema deed zich er tijdens het openingswoord nuchter vanaf: "Eigenlijk is het heel simpel. Wij stellen de vragen en jullie geven de antwoorden". Zo simpel was het feitelijk ook. De avond begon met een plaatjesronde, waarin gevraagd werd naar de naam van de app, die behoorde bij het getoonde icoontje. Voor de telefoonverslaafden een makkie, anderen begonnen al meteen te zuchten en te steunen. Via een aantal algemene vragenrondes, waarbij literatuur, eten, drinken en sport voorbij kwamen belandde men bij de eerste muziekronde. Traditioneel een ronde waar veel gemopper te horen is. De jonkies willen immers eigentijdse muziek horen, de wat ouderen zitten te wachten op de klassiekers uit hun tijd en de party-animals horen liever de dampende en stampende après-ski hits. Gelukkig kwam er vrijwel voor iedereen wel iets bekends voorbij, maar een makkie was het zeker niet.

    Ook na de muziek volgden de ronden elkaar in hoog tempo op. Hoewel aan de meeste rondes wel een thema hing werd er vooral een beroep gedaan op de algemene kennis van de deelnemers. Het was rijp en groen door elkaar. Tussendoor was er voldoende tijd om met het team te overleggen. Het leverde soms felle discussies op, die bij het uiteindelijk horen van het juiste antwoord nog eens dunnetjes over werden gedaan. "Zie je nu wel! Had nu maar naar mij geluisterd!", was geregeld aan de tafeltjes te horen. Alles gelukkig met een knipoog. Zoals de avond natuurlijk ook bedoeld is. Iedereen doet z’n best om zo hoog mogelijk te eindigen, maar bij het naar huis fietsen maalt er uiteindelijk geen mens om. De gezelligheid is waar het om draait. Al zal menig deelnemer bij het naar bed gaan nog wel even teruggedacht hebben aan die ene vraag, die hij of zij toch echt wel had moeten kunnen beantwoorden??

    De overwinning ging naar een team luisterend naar de illustere naam ‘Tijger, Boef & Co’, bestaande uit de Borgernaren Gert Vogelzang, Albert Kamps, Erik Oldengarm, Jeroen Perdok en Marcel Perdok. Zij houden de wisselbeker tot het voorjaar van 2019 in hun bezit. Dan staat namelijk de volgende editie weer op het programma. Voor Fokkens en Beukema is de voorbereiding alweer begonnen, zij zullen de komende maanden weer genoeg materiaal verzamelen om er ook dan weer wat moois van te gaan maken. Beukema blikte ver na middernacht tevreden terug: "Wij hebben genoten, aan de blije gezichten te zien de deelnemers ook. Dat is waar we het voor doen. En de verkochte consumpties leveren onze club ook nog een mooi zakcentje op! Wat wil een mens nog meer?".