• Valse start voor Borger 1 in Coevorden

  Een ieder met een SV Borger hart had zich de start van de 4e Klasse E vermoedelijk iets anders voorgesteld. De equipe van hoofdtrainer Arne Joling ging afgelopen zaterdag op bezoek bij CSVC in Coevorden fors onderuit. De 4-0 eindstand was niets meer of minder dan een juiste weerspiegeling van het schouwspel dat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. De thuisploeg dicteerde de wedstrijd en de gasten hadden er, een kleine fase direct na rust uitgezonderd, helemaal niets tegen in te brengen.

  Het sterk verjongde SV Borger begon afwachtend tegen het goed ingespeelde CSVC. De groenhemden lieten het balbezit aan de in het oranje geklede thuisploeg. Zij mochten het spel maken. De eerste tien minuten leverde het geen kansen op voor de Coevordenaren. "So far, so good", zal trainer Joling op dat moment nog gedacht hebben. Hij rekende erop dat zijn ploeg via snelle counters vanzelf tot mogelijkheden zou komen. De oefenmeester kwam in het vervolg van de eerste helft echter van een koude kermis thuis. Zijn ploeg kwam steeds vaker als verliezer uit de duels. De jonkies leken daarnaast zoekende in de tactische discipline. Tot overmaat van ramp waren ze in balbezit ook nog eens dermate slordig, dat elke balverovering na twee contacten alweer teniet werd gedaan. Potentieel titelkandidaat CSVC profiteerde dankbaar van deze mankementen. Het rook bloed en gooide meer en meer de schroom van zich af. Dit resulteerde logischerwijs in kansen en mogelijkheden voor de oranjehemden. Uit twee dode spelmomenten werd er gescoord. Een rechtstreekse vrije trap van Michel Groote verdween na zo’n 18 minuten spelen in de bovenhoek. De volkomen vrijgelaten Jurriaan Veldhuis tekende een kwartiertje later middels een fraaie volley voor de 2-0. Borger zette hier werkelijk niets tegenover. Sterker nog, het mocht de handjes dichtknijpen dat het tot de rust bij een marge van twee bleef.

  In de tweede helft zagen de toeschouwers een compleet ander Borger uit de kleedkamer komen. De afwachtende tactiek was volledig overboord gegooid en ingeruild voor pressing over het hele veld. De wereld op z’n kop! CSVC kwam niet meer aan voetballen toe en wist zich er even totaal geen raad mee. Nu was het Borger dat domineerde. Kansen zouden ook zeker gaan volgen. Zo was althans de verwachting. Het liep echter net even wat anders. De eerste de beste keer dat de Coevordenaren er wel uitkwamen lag de 3-0 achter de kansloze Borgerdoelman Edwin Haandrikman. Justin Regtop was degene die het vonnis voltrok. De wedstrijd was hiermee gespeeld. Alle goede bedoelingen ten spijt, het vuur was uit het Borgerder offensief. De thuisploeg kon het duel relatief eenvoudig uitvoetballen. Borger kwam niet verder dan twee schotjes en moest lijdzaam toezien dat CSVC de overwinning in de 87e minuut zelfs nog bekroonde met een vierde treffer. Invaller Wesley Schutten knikte ongehinderd binnen.

  Een bittere pil voor de jonge Borgernaren. Er viel echter helemaal niets op af te dingen. Assistent-trainer Mark Wolters verwoordde het misschien nog wel het meest treffend. Hij sprak enigszins cynisch: "We kunnen ook niet zeggen ‘als die kans er in was gegaan, dan was het heel anders gelopen’, want we hebben geen kans gehad."

  Reden tot paniek is er nog niet in het de Hunebedhoofstad. De ploeg is duidelijk nog in opbouw. Voetballen kunnen ze écht wel. Als het draait zit er bovendien ontzettend veel dynamiek in. Maar tegelijkertijd is de jeugdige selectie nog ontzettend wisselvallig en kwetsbaar tegen sterke tegenstanders. Een mooie uitdaging voor Joling en zijn staf om die kwetsbaarheid er uit te krijgen. Volgende week zaterdag komt Onstwedder Boys op bezoek in Borger. Dan kan de wereld er al weer heel anders uit zien.

  Opstelling Borger: Edwin Haandrikman, Wiljan Vos, Matthijs Brink, Christiaan Vos, Bonne Timmer (79. Wouter Arends), Björn Everts, Melvin Ottens, Mark Meinema (84. Ruben Fokkens), Joep Hiddink (74. Albert Stevens), Calvin Beijering, Mylan Beijering.

  Klik hier voor meer wedstrijdfoto's.