• Topper tussen Borger 1 en SVBO onbeslist.

    Borger is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de koppositie te heroveren op SVBO. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong en leek het duel beslist. Maar in de slotfase kwam SVBO sterk terug, scoorde twee keer en uiteindelijk mocht Borger nog blij zijn met een punt.

    Onder prima weersomstandigheden en onder het toeziend oog van de camera’s van RTV Drenthe startten beide ploegen aan deze topper in de 4e klasse E. Beide ploegen zochten wel de aanval, maar hoogstaand was het van beide kanten niet. SVBO voetbalde iets gemakkelijker maar werd voor rust amper gevaarlijk. Borger kreeg wel een paar kansjes: zo zag Albert Stevens zijn inzet gekeerd worden door de SVBO-goalie. Vlak voor rust nam Borger na een soepel lopende aanval de leiding. Ronald Bulthuis stuurde Calvin Beijering op links weg, deze legde breed op Luuk Kenter die een paar verdedigers uitspeelde en beheerst inschoot. Een mooie opsteker voor de thuisploeg die kort daarna met een 1-0 voorspong konden gaan rusten.

    Na rust kwam SVBO wat dichter in de buurt van het doel van goalie Edwin Haandrikman, die een aantal keren handelend moest optreden en dat met verve deed. Met de rentree van Jeffrey Spelten, die na een half jaar blessureleed zijn eerste minuten in het eerste elftal weer kon maken, werd Borger voorin weer gevaarlijker. In de 60e minuut stuurde Spelten zijn collega-aanvaller Luuk Kenter alleen op de doelman van SVBO af. Kenter leek zijn elfde treffer van het seizoen te gaan maken, maar werd onreglementair gestuit door doelman Bruinewoud. De strafschop werd door Spelten onberispelijk binnengeschoten en de thuisploeg leek op rozen te zitten. Maar in de 75e minuut bracht SVBO-aanvaller Nick Klingenberg de spanning terug toen hij bij de tweede paal geheel vrijstaand de bal mocht binnentikken. En nog geen vijf minuten later werd de veel scorende SVBO-spits opnieuw vrijgelaten door Borger-verdediger Matthijs Brink en schoot hij de gelijkmaker binnen.

    In een hectische slotfase kwam Borger nog een aantal keren goed weg en hield doelman Haandrikman zijn ploeg op de been. SVBO moest de laatste minuten met tien man verder: Arjan Grummel trapte na en kon met een directe rode kaart vroegtijdig douchen. Gescoord werd er in de laatste minuten niet meer en daardoor bleef het verschil tussen beide ploegen één punt in het voordeel van SVBO.