• Topper Jong Borger tegen De Weide eindigt onbeslist

    Afgelopen zaterdag stond voor Jong Borger het inhaalduel tegen het eveneens hooggeplaatste De Weide op het programma. Vaak zijn wedstrijden die in 0-0 eindigen het aankijken niet waard. Daar was afgelopen zaterdag op sportpark De Drift in Borger geen sprake van. De eerste helft was duidelijk in het voordeel van de ploeg uit Hoogeveen, in het tweede bedrijf was Borger sterker en had het de wedstrijd moeten beslissen. Er werd echter niet gescoord maar desondanks werd het een enerverende wedstrijd met het publiek (dat vanmiddag voorlopig voor het laatst naar amateurvoetbal kon kijken) als grote winnaar! Dankzij het gelijkspel gaat De Weide nu op kop in de reserve klasse 3F met Jong Borger op slechts één punt achterstand op een vierde plaats.

    Jong Borger bestaat uit spelers die behoren tot de eerste selectie van SV Borger maar hun wedstrijden spelen in het opleidingselftal met als doel om binnen een paar jaar door te kunnen groeien naar het eerste elftal. Het team speelt in een interessante competitie tegen veelal jonge tegenstanders en de onderlinge verschillen zijn erg klein. Vorige week leed de ploeg van trainers Ronald Bulthuis en Mark Meinema op bezoek bij SJS 2 de eerste, maar onnodige, nederlaag van het seizoen. En deze week stond er al weer een topper op het programma met De Weide 3 als tegenstander, een ploeg die tot nu toe goede uitslagen had neergezet. Na een korte fase van aftasten was al snel te zien dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden voor Jong Borger. De Weide speelde met veel passie, veel positiewisselingen en liet het balletje snel rondgaan. De groenhemden hadden er hun handen vol aan en kwamen zelf slechts sporadisch aan aanvallen toe. De Weide was wel sterker maar grote kansen leverde het overwicht pas op in de laatste tien minuten voor rust. Doelman Edwin Haandrikman bracht knap redding met zijn voet op een lage schuiver en ook op slag van rust overleefde Borger een scrimmage voor het doel van Haandrikman maar net.

    Na rust liet De Weide nog even van zich horen maar was het na tien minuten uitgeraasd en vanaf dat moment was het wat kansen betreft Borger wat de klok sloeg. Joram Boer mocht alleen op de doelman van De Weide af maar wist niet te scoren. Ook Dylan Berghuis leek de 1-0 op de voet te hebben maar ook hij strandde op de Hoogeveense doelman. Er werden een aantal wissels doorgevoerd aan Borger kant en de wedstrijd werd harder. Scheidsrechter Kok had er wellicht goed aan gedaan om hier en daar een kaart te trekken, maar de leidsman hield de kaarten op zak deze middag. Jacco Heetebrij en opnieuw Dylan Berghuis verschenen in kansrijke posities maar wisten beiden het net niet te doen bollen. De grootste kans was vlak voor tijd voor invaller Devi van Klinken, zijn goede traptechniek liet hem vrij voor het doel staand echter in de steek en dus bleef het bij 0-0.

    Beide ploegen konden leven met dit resultaat. Gevolg van deze uitslag is wel dat niet alleen De Weide een punt voor blijft staan op Jong Borger, maar dat ook SJS 2 en Hoogeveen 2 een puntje meer hebben dan de groenhemden. Volgende week gaat Jong Borger op bezoek bij middenmoter SC Angelslo 2.

    Klik op onderstaande foto voor meer wedstrijdfoto's