• Tijn Deuring winnaar Prikkiebokaal SV Borger!

  De Prikkiebokaal is sinds het seizoen 2019-2020 een begrip binnen SV Borger. Het betreft de prijs voor de topscorer van alle seniorenvoetballers van de plaatselijke voetbalvereniging. In 2020 en 2022 ging de prijs naar Ronald Bulthuis, de aanvalsleider van de zondagvoetballers van de club. Tussendoor werd de prijs in jaargang 2020 - 2021, na het al snel stilleggen van de competitie, niet uitgereikt. Afgelopen seizoen deed de oudste jeugd (JO19) voor het eerst ook mee. De goaltjesdieven uit de seniorenteams hebben het geweten! Ze werden allemaal geklopt door jeugdspeler Tijn Deuring! Hij ontving afgelopen week dan ook terecht de Gouden Schoen.
   
  Door: Erwin Beukema
   
  Allerlaatste speeldag
  Dat Tijn uiteindelijk bovenaan terecht zou komen was lange tijd niet te voorzien. Voor de winterstop leek VR18+ speelster Roos Krans de beste papieren te hebben. Toen haar doelpuntenproductie in het nieuwe jaar enigszins opdroogde, greep Dylan Berghuis (Jong Borger) de macht. Langzaam sloop hij weg bij de concurrentie. Pas in de laatste fase stormden er ineens een aantal JO19-spelers de top van de lijst binnen. Naast Tijn waren dit Ruben Konijnendijk en Juvensli Walle. Toen zowel Jong Borger als de JO19 uitgevoetbald waren bleek Dylan echter nog steeds twee doelpunten meer gescoord te hebben dan naaste belager Tijn. Alleen Borger 3 zou nog een keer in actie komen. Tijn mocht meedoen, maar de tegenstander was van dusdanig niveau dat er geen wonder meer verwacht mochten worden. Wel dus! De jongeling scoorde drie keer en klom daarmee op de allerlaatste speeldag toch nog naar de koppositie.
   
  Naamgever Bulthuis
  De Prikkiebokaal wordt georganiseerd door het Social Media team van de groenwitten. Deze mannen hadden Ronald Bulthuis bereid gevonden om de prijs uit te reiken. Naast tweevoudig winnaar is de nieuwe oefenmeester van HHCombi ook degene naar wiens karakteristieke doelpunten (prikkies) de prijs ooit is vernoemd. Zelf kwam hij dit jaar mede door blessureleed niet in de buurt van het podium. Tot grote vreugde overigens van het thuisfront. Vrouwlief Karin zat naar verluid niet te wachten op nog zo’n schoen op de schoorsteenmantel. Tijn nam de prijs dankbaar in ontvangst. Bescheiden bagatelliseerde hij zijn prestatie nog door te vermelden dat de tegenstanders in de voorjaarscompetitie ook niet heel sterk waren. Toch moet je het dan nog wel eventjes doen! De prijs komt hem dus zeer toe. We zijn nu al benieuwd hoeveel hij er komend seizoen als senior weet te maken!