• 10 jaar 'Vrienden van SV Borger' werd gevierd

    Een groepje enthousiaste leden van SV Borger nam tien jaar geleden het initiatief om de enkele jaren eerder ter ziele gegane ‘Club van 50’ nieuw leven in te blazen. De mannen wilden graag wat extra’s doen voor de vereniging en lanceerden ‘De vrienden van SV Borger’! Leden steunen voor 50 euro per jaar hun favoriete voetbalvereniging en krijgen een vermelding op het grote Vriendenbord in de kantine. Daarnaast wordt er geregeld een activiteit georganiseerd voor en door de vrienden.

    Door: Erwin Beukema

    Nu tien jaar later is het bord al enkele keren uitgebreid. Nog steeds melden mensen met een groenwit hart zichzelf spontaan aan. Een mooi succes voor de initiatiefnemers, die afgelopen zaterdag dan ook met een trots gevoel het 10-jarig jubileumfeestje mochten organiseren. Zo’n honderd vrienden gaven gehoor aan de uitnodiging van de commissie. Zij waanden zich direct bij het betreden van het sportpark op een tropisch festival. De weergoden werkten gelukkig mee, waardoor een prachtig aangeklede cocktailbar stond te pronken in het zonnetje. Even verderop werden de bakplaten in gereedheid gebracht bij een authentieke foodtruck, terwijl de contrabasklanken van ‘The Great Borrelnootjes’ bijdroegen aan een relaxte sfeer. “Dit moeten we eigenlijk elk jaar doen als afsluiter van het seizoen”, viel veelvuldig te horen. Een groter compliment konden de organisatoren natuurlijk niet krijgen.

    De cocktails deden hun werk. Naarmate de middag vorderde en de avond zich aandiende gingen de voetjes zelfs van de vloer toen Eikens en Honning de muzikale begeleiding hadden overgenomen. Het was genieten van de drankjes, de hapjes, de muziek, het zomerse weer en vooral de ontspannen setting. Vrienden onder elkaar. Op naar de volgende tien jaar!

    Een uitgebreide fotoreportage van huisfotograaf Alle Oldenbeuving vind je hier.