• Teamindeling SV Borger Jeugd 2024-2025

  Beste voetballers en ouders/ verzorgers, 

  In de bijlage is de teamindeling voor het komende seizoen te vinden. Een spannend moment voor jullie en voor jullie kind(eren). De teamindeling bepaalt namelijk met welke medespelers jij óf jullie zoon/dochter zal gaan spelen na de zomer. Ook is te zien wie de trainer en leider zijn van je team.  Dat kan soms voelen als iets dat heel definitief is. 

  Ook zal iedereen de teamindeling anders ervaren. Voor de een is het vooral belangrijk om met vrienden te kunnen voetballen, terwijl de ander heel ambitieus is en het maximale uit zichzelf wil halen. Voor iedereen heeft de teamindeling een andere lading. 

  Dit alles begrijpen wij als Jeugdcommissie heel goed. Daarom zijn wij ook dit jaar weer heel zorgvuldig te werk gegaan om tot de best mogelijke indeling voor iedereen te komen. Uitgangspunt hierbij is dat iedereen met plezier kan voetballen op zijn/haar eigen niveau & dat wij zoveel als mogelijk onze trainers en leiders in het proces willen betrekken. Samen komen wij tot de beste indeling.  

  Graag geven we een inzicht in welke stappen o.a. zijn doorlopen:  

  1. Bekijken van de trainingen en wedstrijden gedurende het seizoen.
  2. Intensief contact met de trainers en leiders gedurende het seizoen.
  3. Zes wekelijkse evaluatie momenten bij de vergaderingen van de Jeugdcommissie.
  4. Tussentijdse evaluatiegesprekken met de trainers (winterstop)
  5. Invullen spelersbeoordelingsformulieren door de trainers (april)
  6. Inzage concept teamindeling voor trainers en leiders. 

  Het is echter onvermijdelijk dat sommige jeugdspelers teleurgesteld zullen zijn. We willen blijven benadrukken dat de teamindeling een weergave is van onze inschatting van het huidige niveau en dat wij kritisch blijven kijken en bedenken in welk team onze spelers het meest tot zijn/haar recht komen en zichzelf het beste kunnen ontwikkelen.  

  Wanneer uw zoon/dochter teleurgesteld is over de teamindeling, willen jullie hen dan uitleggen dat hun huidige niveau niks zegt over de potentie die zij hebben als voetballer en dat je met hard werken en een goede instelling ongetwijfeld nog meer kunt bereiken. Ook bij SV Borger. Laat vooral je voeten spreken als je teleurgesteld bent en laat komend seizoen zien dat je de intentie hebt in een ander team te spelen als dat is wat je wilt.  

  Elk jaar vraagt de teamindeling om maatwerk. Uitdagingen waar we dit jaar mee te maken hebben gehad zijn de aantallen in de JO11 lichting, behoud van de MO15 en de verdeling van de bovenbouw teams in combinatie met de doorstroming naar de senioren. Als Jeugdcommissie kijken wij tevreden terug naar het doorlopen proces en de uitkomst daarvan.  

  (!) Belangrijk om te benoemen is dat gedurende het de zomermaanden de teamindeling aangevuld ofwel aangepast kan worden. Dit heeft te maken met nieuwe aanmeldingen van leden. Wanneer er daadwerkelijk veranderingen plaatsvinden in een team, dan wordt dit met het desbetreffende team gecommuniceerd.  

  Heb jij óf uw kind(eren) behoefte aan een nadere uitleg over hoe wij tot de keuze zijn gekomen die we gemaakt hebben t.a.v. de teamindeling, dan kunt u altijd een mail sturen naar jeugd@svborger.com  en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. 

  Trainers & trainingen  

  Komend seizoen hebben we weer een prachtige groep enthousiaste trainers op alle jeugdteams staan, die er alles aan gaan doen om onze leden te doen groeien als voetballer op zijn of haar niveau, gepaard met veel plezier! Er is een mooie mix van ervaren trainers met jonge trainers. Iets waar we de laatste jaren veel in hebben geïnvesteerd. Helaas hebben we nog niet alle teams weten te vullen met trainers. De Jeugdcommissie is druk bezig om dit z.s.m. allemaal rond te krijgen. Wanneer je interesse hebt om jeugdtrainer of jeugdleider te zijn horen wij graag van je.  

  Daarnaast zullen alle trainingen voor de jeugd komend seizoen op de maandag en woensdagavond zijn. Trainingstijden worden t.z.t. via de trainers met jullie gecommuniceerd.  

  De velden zijn vanaf deze week officieel gesloten en worden gereed gemaakt voor het nieuwe seizoen. Vanaf maandag 19 augustus zullen de trainingen weer starten. Op dinsdag 20 augustus start het FC Groningen voetbalkamp bij SV Borger. Al onze leden van 6 tot 14 jaar kunnen zich hier voor opgeven via onze website. 

  Laten we met elkaar er een mooi seizoen van maken. Groeien als club en als individu.  

  BorgerLeeft! 

  Indeling 

  Klik hier voor de teamindeling!


  Met sportieve groet, 

  De Jeugdcommissie  

  Bas Beukers, Harmiel Bloem, Rene Gerdes, Luuk Kenter, Max Speelman, Joep Hiddink en Mark Meinema 

   

  Naar de teamindeling: Teamindeling SV Borger Jeugd 2024-2025