• SVBO trakteert Borger op forse nederlaag

Borger is zaterdag zwaar door de ondergrens gezakt tegen SVBO. In Barger-Oosterveld liet het zich compleet aftroeven en overlopen door de thuisploeg, die bezoekers nog enigszins spaarden met een 6-1 eindstand. Een geval van mannen tegen de muizen, waardoor Borger toch eens serieus in de spiegel moet gaan kijken wil men nog mee gaan strijden om een plek voor de nacompetitie.

Op het kunstgrasveld van SVBO kreeg Borger nog wel de eerste kans van de wedstrijd via Ronald Bulthuis, maar de aanvaller kon een streep van een voorzet van Albert Stevens niet tot een doelpunt verwerken. Daarna was het woord eigenlijk alleen maar aan de thuisploeg die de spreekwoordelijke lakens uitdeelde. SVBO raakte bij de eerste kans nog de paal, maar zag na tien minuten spelen een vrije trap wel worden binnen gekopt door Arjan Grummel.

Vijf minuten later was het ook al 2-0 via Nick Klingenberg, die vrolijk over 50 meter met de bal aan de wandel kon gaan zonder dat iemand hem ook maar eens aanpakte. Tekenend voor de wedstrijd die Borger speelde, waarbij de 3-0 op identieke wijze tot stand kwam. Nu was het Alexander Boers die op vrije doortocht kon gaan richting doelman Edwin Haandrikman, die wederom gepasseerd werd.

Het lamlendige Borger liet zich als een stel makke schaapjes naar de slachtbank leidden en gaf ook de 4-0 cadeau aan de thuisploeg. Klingenberg maakte zijn tweede van de middag na slordig balverlies. Met de 4-0 ruststand was de wedstrijd wel zo goed als gespeeld en dus was het de vraag of Borger zich nog enigszins kon herpakken. Dat bleek niet het geval, want tien minuten na rust was de score al opgevoerd naar 6-0, dankzij twee doelpunten van Boers.

Gelukkig voor Borger geloofde SVBO het daarna wel en bleef verdere schade uit voor de groenhemden, die zelf nog wel een soort van eretreffer mochten laten aantekenen via Luuk Kenter. Met het schaamrood op de kaken kon Borger afdruipen richting huis en moet het heel gauw de knop omzetten richting de wedstrijd van Tiendeveen, die op dinsdagavond 3 april zal worden gespeeld in Tiendeveen. Dan zullen de manschappen van trainer Arne Joling moeten laten zien dat deze wedstrijd tegen SVBO hopelijk een incident is geweest.