• SV Borger wint! (een verslag door De Sint)

  Borger verloor vorige week van VV Hoogeveen. De gasten van De Weide wonnen van de nummer één. Het had de beide teams op de ranglijst erg dicht bij elkaar gebracht. Er werd daarom een zeer spannende wedstrijd verwacht. De gastheren pakten al hun punten in eigen huis. Ook De Weide won alleen nog maar thuis. Wat dat betreft was Borger dus de favoriet. Maar door de resultaten een week eerder wist men het zo zeker niet. De groenwitten moesten het ook nog eens zonder topschutter Hendrik Gustin doen. Dat was voor het eerst dit seizoen. Gelukkig voor trainer Arne Joling is zijn selectie breed. Het elftal was dus ook zonder Gustin kwalitatief sterk genoeg en helemaal compleet.

  Door: Sinterklaas

  Kenter op tijd, de voorsprong een feit
  In de beginfase ging het duel aardig gelijk op. Er waren wat mogelijkheden, maar vooral de beide defensies waren top. Borger was minder statisch dan voorheen. Inzakkende middenvelders, opkomende backs, een dynamisch fenomeen. De jongens van De Weide waren echter ook behoorlijk handig en snel. Zij gaven meer dan uitstekend tegenspel. Een mooie strijd ontstond zo spontaan. Met twee teams, die maar bleven gaan. Na een half uur spelen werd de ban gebroken. Luuk Kenter werd door Floris Hiddink vakkundig weggestoken. De ervaren spits vertrok precies op tijd, de voorsprong voor de Borgernaren was na koelbloedig afronden een feit. Ook na de treffer bleven de verschillen marginaal. Gescoord werd er ondanks enkele kansen niet meer tot het rustsignaal.

  De Weide gaf wel druk, maar miste geluk
  De Weide begon de tweede helft met enorme kansen missen. Tot twee keer toe hadden ze het leder voor het inpissen. Tot ontsteltenis van trainer Patrick Beek, was het net alsof Borgergoalie Edwin Haandrikman de ballen naast keek. Een kwartiertje later verdiende de doelman veel respect, op een van richting veranderde vrije trap moest hij helemaal gestrekt. Het was een fase waarin de gasten steeds meer begonnen te drukken. Afronden wilde gelukkig voor de gastheren nog niet bepaald lukken. Bovendien verdedigde de thuisploeg agressief. Langzamerhand pakten de mannen uit de Hunebedhoofdstad vervolgens steeds meer het initiatief. Men profiteerde goed van de ruimtes die ontstonden, ook voor deze jongens gold echter dat ze niet scoren konden. Zo bleef het tot diep in blessuretijd billenknijpen, maar wist Borger uiteindelijk wel de overwinning te grijpen.

  Inzet goed, dat geeft moed
  Belangrijke punten voor de Borgernaren, die volgende week op bezoek gaan in Zuidlaren. In de competitie blijven de verschillen klein. Een keer een uitoverwinning zal daarom ook wel eens prettig zijn. De mannen van Joling zullen er opnieuw voor moeten knokken, in deze competitie kan je echt niet alleen maar op je talenten gokken. De overwinning van deze zaterdag geeft de Borgernaren ongetwijfeld moed. De inzet van een ieder was meer dan goed!

  Klik op de foto hieronder voor meer wedstrijdfoto's...