• SV Borger VR1 houdt de 3 punten tegen ZNC/HSC in Borger!

Na enige afgelaste wedstrijden mochten de dames vanmiddag weer de wei in op sportpark De Drift. Als voorbereiding werden er flink wat zelf gebakken kniepertjes verkocht en ook de tasjes gingen als warme broodjes over de bar. Dit alles natuurlijk voor de Samenloop voor Hoop waar de dames in mei 2020 ook aan meedoen.

Deze zaterdag waren wij weer eens met 12 dames wat een ongekende luxe is. Wel werden de enkels van Sjaak en Boxen ingetaped en Laura heeft nog last van haar gekneusde knie, maar bikkels als we zijn gaan we gewoon vol gas.
    Na het altijd gezellige omkleden begonnen we aan de warming up op het verder lege sportveld. Nadat iedereen warm is gedraaid kon Sieme fluiten voor het begin van de wedstrijd met twee grensrechters paraat. Gelukkig voor ons was Koen van Wattum bereid te vlaggen en daar waren wij erg blij mee!

In de eerste helft werd er goed geprobeerd te voetballen en dat ging best redelijk. Via onze verdediging met Leo, Maartje, Paulus en Boxen werd de bal het middenveld ingespeeld waar Mayo, Chantal en Sjaak de aanvallers moesten bedienen. Vervolgens was het aan Ilonkra, Joyceee en Mandy de taak om een assist te geven of natuurlijk een doelpunt te maken. Alles lukte zoals gezegd best goed behalve dat laatste punt. Er werden een paar goede kansen om zeep geholpen en een paar halve kansen werden ook niet benut. Gelukkig kwam ZNC/HSC er niet echt aan te pas. De enkele keer dat ze er wel door kwamen stond Maartje in de weg of Miranda kon door goed uitkomen de bal oppakken. Omdat we ook geen welverdiende strafschop kregen gingen we rusten met een 0-0 stand en konden we in de kleedkamer even opwarmen met een bakkie thee. Ook het publiek kon even lekker bij de verwarming in de kantine zitten om vol goede moed de tweede helft weer langs de lijn te staan.

In de rust gaf Henk aan dat we gewoon zo door moesten gaan met als tip om in de hoekjes te schieten. Bij het verlaten van de kleedkamer namen Mayo en Boxen de taak voor hun rekening om het team op te peppen, dit met een zeer enthousiaste high five gepaard gaant met een flink gejoel.

Zo kon iedereen vol energie aan de tweede helft beginnen waaronder Miranda die een sjaal had omgedaan om warm te blijven. Al zou iedereen het prima vinden als ze het de tweede helft ook steenkoud zou krijgen want dat betekent dat er weinig te doen is.
    Helaas pakte de tweede helft iets anders uit want een aantal leken niet helemaal scherp en ZNC/HSC wilde natuurlijk wat rechtzetten. Ze kwamen ook meer aan de bal en konden druk uitoefenen op onze verdediging. Joyce en Maartje hadden van plek gewisseld en Joyce moest meteen een aantal keren ingrijpen. Door het natte gladde veld werd het voetballen zwaarder maar gelukkig slaagde Mayo er na een paar pogingen in om te scoren! Wat een opluchting en weer een goal voor onze topscoorster die keihard werkte om ook haar verdedigende taken op zich te nemen.

Na wat corners die niet echt gevaarlijk werden ging ZNC/HSC vol op de aanval spelen. Dat zou betekenen dat er ruimte komt voor de aanvallers maar de bal kwam vaak niet verder dan de middenvelders of de eindpass was niet goed. De laatste 10 minuten was het alle hens aan dek, Chantal en Maartje hielpen waar ze konden om de drie punten in Borger te houden. Ook Laura die de tweede helft speelde had vaak een voet ertussen en een beetje licht was de tweede helft niet overbodig geweest. Maar zo kon er na 90 minuten gejuicht worden omdat de dames geknokt hebben voor wat ze waard waren. Nogmaals Koen bedankt voor het vlaggen en onze trouwe supporters voor de aanmoedigingen en op naar zaterdag en volgende week maandag voor twee inhaalwedstrijden.
    Nu gaat de focus eerst weer op kniepertjes bakken want de verkoop moet natuurlijk gewoon doorgaan, we staan vrijdag 13 december en maandag 23 december in de hal van Albert Heijn.