• SV Borger vierde het kampioenschap alsnog

  De plaatselijke voetbalvereniging uit Borger had nog iets af te maken. Na het behalen van het kampioenschap ging het op 18 mei zoals bekend behoorlijk mis tijdens de rondrit door het dorp. De reling van de open bus knapte af en een groot deel van de selectie lag op de grond. Met alle gevolgen van dien. Het feest kwam abrupt ten einde. Inmiddels gaat het goed met de gewonden en dus was het tijd om af te maken waar men mee begonnen was. Het op grootse wijze vieren van de titel. 

  Door: Erwin Beukema 

  De schaar van Martin Leering 
  Zonder te spelen een kampioenschap vieren is vaak toch wat minder leuk, daar moest dus iets op gevonden worden. De selectie besloot hun voorgangers, de kampioenen uit 2007, uit te nodigen voor een onderling duel. De mannen van toen gingen de uitdaging met veel genoegen aan. Vol vertrouwen stapten ze afgelopen vrijdag met de kampioenen van de JO11 aan de hand het veld op. Het moet gezegd, de ‘oudjes’ deden het ook helemaal niet slecht. Hier en daar een kilootje meer meedragend gingen ze er vol voor. Al na vijf minuten flapte good-old Martin Leering er zelfs zijn onder de oudere volgers fameuze schaar uit. Daar kwamen de mensen voor! Toch konden de mannen van toen niet voorkomen dat de huidige kampioenen in de eerste helft uitliepen naar een 4-1 voorsprong. De eretreffer voor de ploeg van 2007 kwam van het hoofd van Erwin Kuiper. In de tweede helft werd er tot groot genoegen van doelman Mark Wolters niet meer gescoord. Zelf ontving de 51-jarige nog wel de rode kaart van scheidsrechter Jan Kuipers. De leidsman vond het kennelijk tijd dat Wolters nu toch echt zijn carrière gaat beëindigen.  

  Tot in de kleine uurtjes 
  Na de wedstrijd was het zoals gezegd groot feest. De titel werd eindelijk gevierd zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Dat kan je aan de huidige selectie, die van 2007 en de vele supporters en clubgenoten wel over laten. De kantine was bommetje vol. De Amsterdamse volkszanger Jordy Heer, de sfeermakers van Helemaal Hollands en de zanger van het clublied Gert Warring zorgden samen met DJ Daan voor de muzikale omlijsting. Tot in de kleine uurtjes werd er gedronken, bijgepraat, gezongen en gesprongen. Borger is kampioen, heel Nederland kreeg het op 18 mei al mee, maar nu is het eindelijk ook écht gevierd!  

  Klik hier voor foto's van deze wedstrijd.