• SV Borger verlengt contract Gert Bijker als trainer JO19-1

    Een mooi moment afgelopen zaterdagmiddag in de bestuurskamer van SV Borger. Gert Bijker ondertekende daar zijn nieuwe driejarige contract als trainer van het hoogste jeugdelftal van de groenwitten. Albert Kamps zette de handtekening namens de Technische Commissie Jeugd. Zowel Kamps als Bijker toonden zich zeer content met deze verlenging. Bijker kan zich bij de club waar hij al zijn hele voetballeven rondloopt verder ontwikkelen als oefenmeester en de club verzekert zich van de continuïteit waar het op belangrijke posities binnen de opleiding naar streeft.

    Gert Bijker begon twee jaar geleden als trainer van JO19-1 van de groenwitten. Hij wist de afgelopen seizoenen zijn enthousiasme en voetbalkennis duidelijk over te brengen op de spelersgroep. Met name tijdens het afgelopen seizoen zag de club dit terug in zowel de teamresultaten als in de individuele ontwikkeling van de spelers. Men wilde dus graag door met Bijker, maar wel op voorwaarde dat hij naast zijn trainerschap de trainerscursus UEFA C zou gaan volgen. De club ziet het behalen van het welbekende ‘papiertje’ als een belangrijke meerwaarde en daarmee als een vereiste voor de trainers van de hoogste jeugdteams.
    Gelukkig vonden club en trainer zich gemakkelijk in deze eis. Bijker heeft inmiddels zoveel plezier in het ‘vak’ dat hij zich hier zelf ook graag verder in wil bekwamen. Een klassieke win-win situatie dus! De club verplicht zich om de cursuskosten voor haar rekening te nemen, daar tegenover staat de toezegging van Bijker om de komende drie jaar als trainer aan de vereniging verbonden te blijven. Wanneer de trainer eerder vertrekt zal hij een deel van de kosten terug moeten betalen. Het ligt allemaal vast in het afgelopen zaterdag ondertekende contract.

    De Technische Commissie Jeugd toonde zich bij monde van Albert Kamps in z’n nopjes met de verlengde samenwerking. "We streven naar continuïteit op belangrijke posities binnen het jeugdkader. Dit is weer één van de stapjes die we moesten zetten om uiteindelijk het algemene niveau van onze jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen. Dat Gert ook nog eens echt een jongen van de club is maakt het extra mooi!", aldus Kamps.