• SV Borger opent nieuwe jaar op traditionele wijze

  Traditioneel is de eerste activiteit in het nieuwe jaar bij SV Borger de Nieuwjaarsloop. Afgelopen zaterdag werd onder prima weersomstandigheden de 40e editie van de Nieuwjaarsloop gehouden en met name bij de jeugd was er sprake van een prima opkomst. Bij de bosloop voor de senioren viel het aantal aanmeldingen wat tegen. Winnaar werd daar Rutger Kluiver die, lopend in de leeftijdscategorie 35+, alle jeugdige lopers eruit liep. In de namiddag werd de Nieuwjaarsreceptie gehouden in de kantine en ook daar was er sprake van een mooie opkomst.

  40e Nieuwjaarsloop
  Al vroeg in de ochtend was het een drukte van belang op sportpark de Drift. Joep Hiddink, Mark Meinema en Kevin Fokkens waren bezig met het uitzetten van het jeugdparcours. Het meest afgetrainde bestuurslid Henk Speelman was bezig om in de bossen een traject van 5 kilometer uit te zetten. En in de kantine stond een heerlijke pan met snert te pruttelen en werden de rugnummers, bekers, medailles en vaantjes al vast klaargelegd.

  Rond één uur druppelden de jongste deelnemers binnen en kon de aanmelding in de bestuurskamer beginnen. De opkomst bij de jeugd was goed te noemen. In drie verschillende leeftijdsgroepen vielen in totaal ruim 75 jeugdige lopers te noteren. Het voetbalteam met de meeste lopers was de JO11-2, zij ontvingen een traktatie van de club. Het werd in alle categorieën een spannende strijd. Ouders, opa’s en oma’s moedigden de jeugd aan om het uiterste te geven. Als winnaars kwamen uit de bus: Jim Wennemers (Jeugd t/m 7 jaar), Bram Berckenkamp (Jeugd 8 t/m 10 jaar) en Tom Kam (Jeugd 11 t/m 13 jaar).

  Na de jeugdcategorieën vertrokken de wandelaars voor een wandeling van ruim 5 kilometer door de prachtige bossen tussen Borger en Exloo. Terwijl Max Speelman en Don Iperenburg het jeugdparcours weer hadden opgeruimd was het om klokslag 14:45 uur de beurt aan de senioren voor hun loop over het bostraject. Topfavoriet Tim Brinkman ging voortvarend van start maar miste een afslag en na ruim 23 minuten was het Rutger Kluiver die als eerste ‘door het finishlint’ liep. Hij liep in de categorie ‘Heren >35 jaar’ en liet alle jeugdige lopers zijn hielen zien. Het komende jaar is Rutger eigenaar van de mooie wisselbeker. Verder werd een hele knappe prestatie werd geleverd door Willem Snijder, die als 10-jarige beslag wist te leggen op de 2e plaats in het overall klassement van de bosloop.

  Toen ook de laatste lopers binnen waren vond in de kantine onder het genot van een heerlijke kop snert de prijsuitreiking plaats.

  • Jeugd t/m 7 jaar (500 meter)
   1. Jim Wennemers 1:54 min
   2. Tom Berckenkamp 1:56 min
   3. Quinten Wennemers 1:58 min

  • Jeugd 8 t/m 10 jaar (1.000 meter)
   1. Bram Berckenkamp 4:03 min
   2. Ruben Almoes 4:05 min
   3. Daan Elsinga 4:13 min

  • Jeugd 11 t/m 13 jaar (1.500 meter)
   1. Tom Kam 5:56 min
   2. San Reinigert 6:13 min
   3. Bastiaan Johannes 6:14 min

  • Jeugd 14 t/m 17 jaar (5.000 meter)
   1. Willem Snijder 23:28 min
   2. Nout Nijland 23:50 min
   3. Rens Berghuis 24:51 min

  • Senioren Heren 18-35 jaar (5.000 m)
   1. Joep Hiddink 25:10 min 
   2. Tim Brinkman 36:07 min 

  • Senioren Heren >35 jaar (5.000m)
   1. Rutger Kluiver 23:12 min
   2. Frank Nijland 24:13 min
   3. Henk Speelman 26:28 min

  Nieuwjaarsreceptie
  Nadat de kruitdampen van de Nieuwjaarsloop waren opgetrokken vond later in de middag in de kantine van de club de Nieuwjaarsreceptie plaats. Vele leden (waaronder de voltallige eerste selectie), vrijwilligers, sponsoren en supporters kwamen langs om te proosten op een sportief en gezond 2020.

  Bestuurslid Arie Deuring gaf aan dat de club blij is met het nieuwe sportpark. De officiële opening daarvan laat nog even op zich wachten. “Op 1 november jongstleden is het sportpark opgeleverd, maar de grasstroken buiten de velden om zijn kort daarvoor pas ingezaaid en zien er op dit moment nog kaal uit. Pas als alles groen en belastbaar is gaan we het sportpark officieel openen, waarschijnlijk ergens in mei.” gaf Deuring aan.

  Vervolgens konden de aanwezigen het glas heffen op een gezond, sportief en succesvol 2020!

  Klik op de foto's hieronder voor een fotoverslag van de nieuwjaarsloop en de nieuwjaarsreceptie