• SV Borger op Drift!

  Een verrassingswandeling op 1 juli op sportpark de Drift

  De jubilerende voetbalvereniging SV Borger organiseert op zaterdag 2 juli tal van activiteiten om een jaar na dato alsnog stil te staan bij het 75-jarig bestaan van de club. De aftrap vindt echter al plaats op vrijdagavond 1 juli. Die avond staat de verrassingswandeling ‘SV Borger op Drift’ op het programma. Een rondgang over het sportpark met onderweg zeer diverse activiteiten en voorstellingen. Spelenderwijs krijgen de deelnemers zo het één en ander mee over de 75-jarige geschiedenis van de groenwitten. Via de website van de voetbalvereniging (www.svborger.com) kan een ieder zich nu al aanmelden om deel te nemen. Wij vroegen mede-organisator Albert Kamps naar iets meer uitleg.

  Geen loopwonder
  Albert Kamps voetbalde jarenlang zelf in het eerste elftal van SV Borger. Hij stond niet bepaald bekend als een loopwonder en dat blijkt ook wel uit zijn eerste woorden. “Mensen hoeven absoluut niet bang te zijn voor blaren op de hakken en ook de stappenteller zal niet op tilt slaan. Laat dat maar aan mij over!” Dan serieus: “Wat wij organiseren is ook niet bedoeld voor de wandelfanaten, bij deze wandeling gaat het om de totale belevenis. In zo’n twee uur ben je rond en daarvan sta je meer dan de helft stil bij de diverse activiteiten.

  Spelenderwijs door vijfenzeventig groen-witte jaren
  Op de vraag wat men kan verwachten houdt Kamps zich eerst enigszins op de vlakte: “Anders is het geen verrassing meer.” Na enig aandringen wordt er toch behoorlijk wat prijsgegeven. “Op het voetbalveld zijn we gewend te beginnen met een wedstrijdbespreking. Dat zal ook nu het geval zijn. In de kleedkamer worden de ‘spelers’ streng toegesproken door de trainer, waarna ze gemotiveerd het veld opgaan. Daar leert men het één en ander over de geschiedenis van onze club. Weet jij bijvoorbeeld dat de rivaliteit tussen EEC en SV Borger al in 1947 is ontstaan? Nou, daar wordt een heerlijke anekdote over verteld.” Albert vervolgt: Er wordt verder een prachtig gedicht voorgedragen, Gert Warring komt zingen, we zijn met iemand binnen de club bezig een humoristische sketch voor te bereiden en er worden beelden getoond van ver vervlogen tijden. Daarnaast hebben we een aantal quizelementen opgenomen, waardoor men spelenderwijs meegenomen wordt door vijfenzeventig groen-witte jaren. Van alles wat dus!” Op de vraag of er ook nog tijd voor rust is antwoord de oud-speler van de club gevat: “De mensen die mij kennen weten dat je dat ook wel aan mij over kan laten. Onderweg zorgen we natuurlijk voor een passend hapje en een drankje. Dat zit bij de ticketprijs in.”

  Aanmelden via de website van SV Borger
  Wie moeten zich absoluut opgeven? Albert: “Eigenlijk is het geschikt voor iedereen. Houd je van gezelligheid en wat vertier, dan krijg je er absoluut geen spijt van. Je hoeft niet persé onderdeel van de club of haar geschiedenis uit te maken. Ik denk dat het programma voldoende afwisselend is om elke Borgernaar een mooie avond te laten beleven.” Het aanmelden kan nu al via de website van de club. Op www.svborger.com vind je alle informatie die nodig is. De kosten bedragen €5,- per deelnemer, daar zit de beloofde consumptie dus al bij in.

  Overige festiviteiten
  Ook voor de feestavond met de geweldige coverband Xclusive op zaterdag 2 juli is de kaartverkoop via www.svborger.com in volle gang. Er is die avond geen Nacht van Borger, dat is vooraf afgestemd met de plaatselijke horeca, dus het kan ineens hard gaan. Wees er dus snel bij! Over het jeugdtoernooi en de penaltybokaal berichtte de vereniging vorige week al, binnenkort volgt meer nieuws over de middagactiviteit met SV Borger helden uit het verleden. Laatstgenoemde activiteiten zijn vrij toegankelijk voor iedereen.