• Het wemelde afgelopen zaterdagochtend van de jeugdige voetballers op de Drift. Een kabaal van jewelste. Tot zover niets nieuws, maar deze week hing er ook een bepaalde spanning in de lucht. Het voelde anders. Of misschien beter gezegd, het voelde als normaal, maar we waren bijna vergeten hoe normaal aanvoelde. Er werd namelijk écht gevoetbald op ons sportpark. Niet zoals tegenwoordig gebruikelijk in het trainingspak. Nee, deze keer volledig in tenue! Dat was sinds de tweede Corona-stop afgelopen najaar niet meer voorgekomen. Wedstrijden dus. Weliswaar nog onderling en helaas zonder publiek, maar voor het eerst sinds maanden voelde het toch bijna net als in het echt!

  Genieten van het prachtige spelletje
  De jeugdcoördinatoren en trainers van onze onderbouw hebben de afgelopen maanden enorm geïmproviseerd. Sinds de competities zijn stilgelegd verzonnen ze telkens weer een nieuwe activiteit voor onze jongste talenten (JO8 t/m JO11). Deze jongens en meisjes hebben hierdoor misschien wel het minste gemerkt van alle beperkingen. Voor hen bleef het al die tijd in aangepaste vorm toch wel een beetje doorgaan. Zij konden blijven genieten van het prachtige spelletje. Ze maakten plezier en leerden bij. Niet alleen als voetballer, maar ook als individu binnen een groep. Onze vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben verdienen een groot compliment!

  Wedstrijdspanning
  En toch... Anders was het dus wel. Daar kwam zaterdag, zo goed en zo kwaad als het binnen de huidige regelgeving kan, verandering in. Er stonden namelijk oefenwedstrijden op het programma. Team tegen team. Dus geen gemix. De trainers hadden zelfs een echte wedstrijdbespreking voorbereid. Het trainingspak mocht zoals gezegd uit, de wedstrijdtenues waren speciaal hiervoor uit de kast gehaald. Het zorgde voor een unieke sfeer vol met wedstrijdspanning. Een voorproefje van hoe het over een tijdje hopelijk weer normaal zal zijn.

  Verlangen naar meer
  Zelfs tijdens de wedstrijden leek het alsof ieder net even een stapje extra zette. Het groenwitte tenue bracht onvermoede krachten in onze talenten naar boven. Net als in het echt zetten de trainers in de rust de puntjes zelfs nog even op de ‘i’. De spelers konden het in de tweede helft direct in de praktijk brengen. Wie er uiteindelijk wonnen was niet belangrijk. Het ging om het gevoel van een echte wedstrijd spelen. De jongens en meisjes hebben er ontzettend van genoten. We verlangen naar meer van dit! Maar weten dat we nog even geduld moeten hebben...

  Klik op onderstaande foto voor meer foto's.