• SV Borger kampioen!

  Feestelijkheden gestaakt na busongeluk
  SV Borger is uiteindelijk toch kampioen. De Borgernaren wonnen het slotduel op bezoek bij Hollandscheveld. Dat was meer dan genoeg om de champagneflessen te mogen ontkurken. Na een waanzinnige competitie, waarin het veel stuivertje wisselen was om de bovenste plekken, bleken de groenhemden de meest stabiele club te zijn. Daarmee is het de terechte kampioen. Het feest barstte dan ook los op het veld en dit ging bij terugkomst op het eigen sportveld flink door. Tijdens de traditionele feestelijke busrit met een open touringcar ging het echter in één klap helemaal mis. De reling brak in een bocht en een deel van de spelersgroep viel op de straat. Een aantal gewonden moest per ambulance afgevoerd worden. Het resterende feestprogramma werd uiteraard direct afgelast. Gelukkig lijkt het inmiddels naar omstandigheden met iedereen relatief goed te gaan.

  Door: Erwin Beukema

  Controle
  Borger had op bezoek bij Hollandscheveld sowieso genoeg aan een punt, maar het wist dat een kleine nederlaag waarschijnlijk ook al genoeg zou zijn. Door de geruststellende tussenstanden op de andere velden hoefde er echter niet gerekend te worden. Hollandscheveld en Borger speelden een redelijk gelijkwaardige eerste helft, waarin de groenhemden grotendeels de controle hadden. Wel raakte de thuisploeg twee keer de paal. Aan Borgerzijde was opvallend genoeg controleur Gert Jakobs met twee afstandsschoten de gevaarlijkste man. De eerste belandde op de paal, de tweede scheerde daar rakelings langs.

  Ban gebroken
  Het tweede bedrijf ging eveneens gelijk op. Hoogstaand was het allemaal niet, maar dat was vandaag ook niet waar het om ging. Na enkele gemiste kansen was het in de 78e minuut dan toch raak. Topscorer Hendrik Gustin kwam naar binnen en rondde genadeloos hard af. De ban was gebroken en twee minuten later maakte Levi v/d Span het feest helemaal compleet. Met een schitterende uithaal van buiten de zestienmeter zette hij zijn ploeg op 0-2. Hollandscheveld maakte via Hans Zomer nog wel de 1-2. Een handsbal ging hier overigens aan vooraf. Dat laatste mocht de pret voor de groenwitten niet meer drukken. Het kampioenschap voor Borger was binnen!

  Spontaan feest met abrupt einde
  Op het veld barstte een spontaan feest los. Na 17 jaar mag de dorpsclub zich eindelijk weer officieel kampioen noemen. Dat moest gevierd worden en heel Nederland mocht het weten. Dat laatste is gelukt! Maar niet op de manier waarop de club het zich had voorgesteld. Na een feestje op het eigen sportpark ging het zoals gezegd gruwelijk mis tijdens de feestelijke rondrit door het dorp. Een aantal spelers werd afgevoerd met ambulances en enkele anderen bezochten op eigen gelegenheid de huisartsenpost. Inmiddels lijkt het relatief goed te gaan met alle gewonden. Ze zijn er met veel schaafplekken en enkele botbreuken vanaf gekomen. Het resterende feestprogramma werd logischerwijs afgelast. Wel was er in de kantine de mogelijkheid om het voorval gezamenlijk te verwerken. Ook burgemeester Jan Seton was hierbij aanwezig. De club is de hulpdiensten en ook de dorpsgenoten die direct in actie kwamen om bijstand te verlenen enorm dankbaar. Het afgelaste feest was even het minst belangrijk. Maar de spelersgroep kennende krijgt dit op zeker moment nog een spetterend vervolg!

  Klik op de foto hieronder voor meer wedstrijdfoto's...