• SV Borger heeft staf eerste selectie voor volgend seizoen rond

  Nadat in december bekend werd dat hoofdtrainer Arne Joling ook volgend seizoen de selectie van SV Borger onder zijn hoede heeft, is inmiddels ook de rest van het technisch kader ingevuld. Mark Wolters blijft aan als assistent-trainer. De trainer en zijn rechterhand worden tijdens het seizoen 2019-2020 vergezeld door elftalleider Arjan van der Laan en teammanager Lambert Dries. Laatstgenoemden volgen respectievelijk Erwin Beukema en Bert Coster op. Zij lieten voorafgaand aan het huidige seizoen al weten dat dit voor hen de laatste zal zijn.

  Ervaren elftalleider
  Arjan van der Laan is als elftalleider geen onbekende in de regio. Jarenlang was hij onder andere in deze functie actief bij VV Valthermond. Hij weet daardoor in grote lijnen wat er gevraagd wordt om een eerste selectie te faciliteren. Via hun wederzijdse voorliefde voor Ajax kwam hij in contact met Joling. Het klikte tussen beide heren zodanig dat de trainer van Borger hem benaderde om steunpilaar Erwin Beukema op te volgen. Na enkele goede gesprekken werd de toekomstige samenwerking, met goedkeuring van enkele ervaren spelers binnen de selectie, kortgeleden beklonken. Afgelopen maandag is ook de rest van de spelersgroep ingelicht.

  Oude rot in het vak
  Lambert Dries zijn ‘roots’ liggen in Borger. Hij maakte in de jaren ’80 en ’90 furore in het regionale amateurvoetbal. Op hoog niveau begonnen bij KSC en daarna overgestapt naar SV Borger zondag. Daar was hij als geslepen aanvaller één van de belangrijkste pijlers waarop de glorietijd van de vereniging gebouwd werd. Na, vanwege rugklachten, gestopt te zijn, maakte hij aan het begin van deze eeuw nog een kortstondige rentree op recreatief niveau bij Borger zaterdag 2. Door de jaren heen werd hij zo een echte clubman. Als persoon is hij precies de ervaren rot, die de informele rol als teammanager en klankbord voor spelers en trainers perfect kan invullen.

  Vertrouwen
  De club en de trainers zijn meer dan tevreden met de nieuwe invulling van het Technisch Kader. Joling verwoordt het desgevraagd als volgt: "Bert en Erwin zijn in principe onvervangbaar. De chemie die we als viertal hebben is uniek. Arjan en Lambert zijn weer heel andere types. Ik ben er echter van overtuigd dat met hen een zelfde soort dynamiek kan ontstaan. Voor mij is het cruciaal dat ik met mensen samenwerk waar de spelersgroep op kan bouwen. Daarnaast moet ik blind op hen kunnen vertrouwen en wil ik op een open manier kunnen discussiëren over alle voetbal gerelateerde onderwerpen. Aan meelopers heb ik niks. Arjan, Lambert en natuurlijk Mark passen wat dat betreft perfect in het plaatje".

  Groenwitte harten
  Erwin Beukema en Bert Coster geven tenslotte aan dat ze blij zijn dat er geschikte opvolgers gevonden zijn. Wetende dat de selectie in goede handen blijft kunnen ze met een gerust hart toewerken naar het afscheid. "Samen met Arne, Mark en de spelersgroep zullen we er alles aan doen om ons omhoog te knokken naar een positie, die minimaal recht geeft op nacompetitievoetbal. Uiteindelijk zullen we klassenbehoud moeten veilig stellen. Dat kan en gaat gebeuren!", aldus een vastberaden Beukema. Daarna doen beide heren een stapje terug. Ze beraden zich nog op wat ze precies gaan doen. Maar dat ze helemaal bij de club verdwijnen lijkt uitgesloten. Daarvoor zijn beide harten te veel groenwit gekleurd!