• SV Borger heeft er een gediplomeerd scheidsrechter bij

  In Corona-tijd gaan veel dingen net even anders. Zo ook binnen de amateurvoetbalwereld. Zo zijn diverse cursussen tijdelijk stop gezet, of lopen vertraging op. Toch heeft SV Borger er weer een gediplomeerd scheidsrechter bij. Ronald Deuring had het geluk dat hij net voor het stilleggen van de competities de benodigde vier wedstrijden ter beoordeling had afgerond. De daadwerkelijke uitreiking van het certificaat zal weliswaar op een later moment plaatsvinden, maar Borgernaar Deuring mag de titel Verenigingsscheidsrechter wel al officieel bijschrijven op zijn CV, zo berichtte de voetbalbond.

  Dik voldoende
  SV Borger is er bij monde van scheidsrechtercoördinator Matthijn Brookman erg blij mee: “Zonder scheidsrechters kan er niet gevoetbald worden, het is voor onze club dan ook van groot belang dat we hiervoor voldoende liefhebbers in huis hebben. En het liefst natuurlijk ook nog mensen die het een beetje in de vingers hebben. Ronald heeft met het behalen van zijn diploma wel bewezen dat hij tot deze categorie behoort.” Deuring is de enige geslaagde van zijn ‘klas’, de rest voldoet door de Corona-crisis nog niet aan het vereiste aantal wedstrijden. Dat zal komend seizoen weer opgepakt worden. Naast de praktijktoets, waarbij de nieuwbakken scheidsrechter werd begeleid door Brookman zelf en de ervaren clubscheidsrechter Arent Kenter, volgde Deuring een viertal theoretische bijeenkomsten bij de KNVB. Gezamenlijk was het dik voldoende om het papiertje op een later tijdstip in ontvangst te mogen nemen.

  Voldoening
  Zoals gezegd zijn er nooit te veel scheidsrechters. Net als bij veel andere clubs is het ook bij SV Borger elke week weer een puzzel om aan elk team een scheidsrechter te kunnen toewijzen. De club is dan ook nog steeds op zoek naar versterking van het korps. “Het is echt hartstikke leuk om te doen. Het geeft ontzettend veel voldoening om een wedstrijd in goede banen te leiden. Of het nu om de jeugd, de senioren, mannen of vrouwen gaat, het is dankbaar om een bijdrage te kunnen leveren aan het sportplezier van de teams!”, aldus een enthousiaste Brookman, die zelf ook geregeld als leidsman op het veld staat.

  Meld je aan
  Lijkt het jou ook leuk om met enige regelmaat pupillen-, jeugd- of seniorenwedstijden te fluiten? Neem dan contact op met scheidsrechtercoördinator Matthijn Brookman. Dit kan per mail via scheidsrechters@svborger.com, of telefonisch via 06 – 228 478 79. SV Borger ziet je aanmelding heel graag tegemoet!