• SV Borger beleeft geslaagd trainingskamp in Albufeira

  Traditioneel belegde SV Borger ook dit jaar een trainingskamp in de winterstop. Voor het vierde jaar op rij vertrok de selectie van Arne Joling naar Albufeira. Onder de Portugese zon legde de hekkensluiter van de vierde klasse E de basis voor de tweede seizoenshelft. Een fundering waarop uiteindelijk lijfsbehoud gerealiseerd moet worden. Als de teamgeest blijft zoals die tijdens het vijfdaags trainingskamp was, dan is dit zeker geen onmogelijke missie!

  Nachtegaaltjes
  Op donderdag 3 januari diep in de nacht begon het avontuur. Voor de meesten een nachtje overslaan, maar dat had men er graag voor over. Het gebrek aan nachtrust was wel de reden dat de eerste dag in het teken stond van acclimatiseren. Met een graadje of 19 en de koperen ploert scherp aan de horizon, zeker geen straf! Aan het eind van de middag was een rots- en strandwandeling het enige officiële programma-onderdeel. De avontuurlijke wandeling eindigde in het centrum van Albufeira. Het Algarve-stadje wist al snel dat Borger er was. Toen de karaoke-installatie van Bar Tic Tac eenmaal geïnstalleerd was, waren de nachtegaaltjes tot in de wijde omgeving te horen.

  In het zweet
  Ondanks het mooie feest een avond eerder zaten de groenhemden de volgende ochtend al vroeg aan het ontbijt. Er moest getraind worden! Op een zeer moderne en pas gesproeide kunstgrasmat werd de spelersgroep flink in het zweet gejaagd door Joling en teammanager Bert Coster. Waar de eerste schietoefeningen op z’n zachtst gezegd nog enigszins stroef verliepen, kon er langzamerhand steeds meer gejuicht worden. Met name Melvin Ottens had het vizier op scherp staan. Drie keer achter elkaar joeg hij het leder vol in de winkelhaak! Na de afsluitende partij vertrok het gezelschap terug naar het hotel. De middag was daar gereserveerd voor individuele evaluatiegesprekjes met de spelers.

  Oud vs. Jong
  Daarmee was de dag nog niet voorbij. ‘s Avonds werd de voetbal kennis nog getest in een door VI’s Robert Anker gepresenteerde voetbalquiz. Uiteindelijk bleek de oude garde de ‘jonkies’ op dit onderdeel toch duidelijk de baas te zijn. Tweede elftalleider Gert Vogelzang en doelman Edwin Haandrikman legden beslag op de eerste plaats, terwijl de hoofdtrainer samen met elftalleider Erwin Beukema tweede werd. De jeugdige spelersgroep moest met de troostprijzen genoegen nemen. Treuren deden ze niet. Het bleef nog enige tijd onrustig in de Portugese nacht!

  Eerste overwinning
  Een dag later mocht Borger meedoen aan de prestigieuze Trainingskampen.nl Algarve Cup, waarin vier teams streden voor een enorme wisselbeker. Elk team speelde twee wedstrijden. Winst leverde drie punten op, een gelijkspel één punt. Elk gescoord doelpunt was daarnaast goed voor een bonuspunt. Borger begon met een 4-0 nederlaag tegen derde klasser Sporting Leiden. Een ietwat geflatteerde nederlaag tegen een team dat in district Noord ongetwijfeld op tweede klasse niveau zal acteren. Zeker geen schande en de geboden weerstand leverde de complimenten op van de Leidenaren. Het hoogtepunt moest echter nog komen. Na zeven eerdere trainingskampen wist Borger dit jaar eindelijk de eerste overwinning op vreemde bodem te boeken. In een goede wedstrijd werd vierde klasser SV BSM uit Bennebroek met 2-0 geklopt. Doelpuntenmakers waren Rowan Tiktak en Calvin Beijering. Het leverde Borger uiteindelijk de derde plaats op.
  De overwinning werd ‘s avonds uitgebreid gevierd in feestcafé Fiësta, waar voor alle deelnemers een afterparty werd georganiseerd. Als de stoelen en tafels tijdens het dansen de lucht in worden getild, dan weet je dat het een goed feest is!

  Teambuilding
  Zondagochtend mocht de selectie uitslapen. Vanaf elf uur werden wel de resterende individuele gesprekken gevoerd. ‘s Middags was het wederom hard werken. Onder de brandende zon werd er getraind op het strand. Naast voetvolley waren de estafette-spelletjes ook dit jaar weer een feest. Het plezier spatte van de spelers en begeleiders af. Teambuilding pur sang! Iets wat na een goed diner in toprestaurant Cabana Fresca tot in de kleine uurtjes een vervolg kreeg in de plaatselijke horeca.

  Vertrek
  De laatste dag stond in het teken van vertrek. Na het gezamenlijke ontbijt werden de koffers rustig gepakt en werd er tijdens het kaarten nog even van het zonnetje genoten. Wat volgde was een heerlijke lunch op het terras. Aan het einde van de middag werd koers gezet richting vliegveld Faro, vanwaar men ‘s avonds terugvloog naar Schiphol. Omstreeks half drie zette de FC Emmen spelersbus de heren weer netjes in Borger af.

  In het geheugen gegrift
  Trainer Joling kijkt met een goed gevoel terug op het trainingskamp. Er is hard gewerkt aan de conditie, maar vooral ook aan de teamgeest! Gezien de precaire positie op de ranglijst is dat misschien nog wel de grootste winst. De Borgernaren moeten het met elkaar gaan doen! Dat is de enige manier om het vege lijf te redden. SV Borger bedankt Trainingskampen.nl voor de voortreffelijke samenwerking. Voor de achtste keer in de historie is er gezamenlijk een geweldige prestatie geleverd om het allemaal voor elkaar te boksen! Ook de editie van 2019 blijft in het geheugen gegrift!