• SV Borger 15-1 en 13-1 doen mee aan de Fjord Football Cup in Denemarken!

  SV Borger was met 2 jeugdelftallen vertegenwoordigd tijdens de Fjord Football cup in het Deense Aabenraa. Een herinnering voor het leven!

  Afgelopen december hebben de trainers leiders van de JO15-1 de koppen bij elkaar gestoken met als reden: wat ons eerste elftal kan kunnen wij ook, toch?! We willen met het complete elftal naar een toernooi in het buitenland als afsluiting van het voetbalseizoen. Na een korte zoektocht kwamen we uit bij een bedrijf in Utrecht die al jarenlang door heel Europa voetbaltoernooien organiseert. We hebben ervoor gekozen om ons in te schrijven voor de Fjord Football Cup in Denemarken. Een 2-daags groot internationaal jeugdtoernooi georganiseerd door de plaatselijke Deense voetbalclub in Aabenara, met meer dan 75 teams uit diverse landen in het deelnemersveld. Zo gezegd, zo gedaan. Naast de JO15-1 hadden we inmiddels ook de JO13-1 enthousiast kunnen krijgen om mee te gaan. Zo konden we met een mooie SV Borger delegatie naar Denemarken afreizen.

  In de voorbereiding op het toernooi hadden beide teams de opdracht meegekregen om zelf geld in te zamelen zodat de ouders niet alleen voor de kosten hoefden op te draaien. Sponsoren werden gezocht en de JO13-1 wist met een MTB sponsor rit zelfs meer dan EUR 2000,- op te halen!

  Na maanden te hebben uitgekeken was het afgelopen vrijdag, 9 juni, dan eindelijk zover. Alle spelers had bijzonder verlof van school gekregen zodat we aan het begin van de middag met veel positieve energie konden vertrekken. Na een rit van zes uur kwamen we aan in Denemarken. Alle teams werden verdeeld over diverse schoolgebouwen in de omgeving. Elk elftal kreeg zijn eigen klaslokaal toegewezen als onderkomen voor het weekend. In ons gebouw sliepen jongens en meidenteams in alle leeftijdscategorieën uit Zweden, Duitsland, Denemarken en Nederland. Kortom een gezellige chaos was het zeker.

  Na een goede eerste nacht begon zaterdagochtend voor beide teams het toernooi dan echt. De poule wedstrijden stonden op het programma. De JO15-1 had een stroeve start met een mager gelijkspel tegen Rodekro IF . Maar rechte de rug meer dan behoorlijk. Sterker nog; aan het einde van de dag stond de JO15-1 keurig bovenaan in de poule. Met twee winstpartijen waaronder een 5-1 overwinning op SV BSM uit Bennebroek, was met nog één wedstrijd te gaan de kruisfinale al bereikt.

  De JO13-1 begon overigens ook zeer voorspoedig met 2 gewonnen wedstrijden. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het Deense Grenaa IF. De JO13-1 moest meteen vol aan de bak. Na 30 minuten stond de welverdiende 2-1 op het scorebord. Deze goede start kreeg een vervolg tegen het Duitse LSG Lussow. In vergelijking met de eerste wedstrijd was dit een makkie. Het bleef bij een 3-0 overwinning, maar de score had makkelijk nog hoger kunnen uitvallen. Daarna volgden helaas twee verliespartijen. Onder andere tegen de plaatselijke favoriet en de uiteindelijke runner up van het toernooi, Aabenraa BK was de JO13-1 niet opgewassen.

  De vele ervaringen van de éérste dag werden s ’avonds bij beide teams nabesproken onder het genot van een pizza. Tevens was het een mooie gelegenheid om Aabenraa eens te verkennen. De JO15-1 kwam niet verder dan een duik in zee en toen direct naar een veel-voor -weinig pizzeria. Terwijl de JO13-1 het centrum van Aabenraa bezocht en een pizzeria vond die wel de naam pizzeria mag dragen. Eetsmakelijk!

  De tweede en afsluitende dag begon voor de JO15-1 wederom stroef. Een combinatie van onderschatting, en stiekem ook wel de gevolgen van een korte nacht, begon zijn tol te eisen. Echter, de mannen wisten net op het juiste moment te pieken door een overwinning over de streep te trekken tegen FC Eldagsen! Wel mooi om als Nederlandse ploeg op Duitse wijze van een Deense ploeg te mogen winnen. De 2-1 viel namelijk in de laatste minuut. Achteraf gezien maakte dit al niet meer uit omdat plaatsing al een feit was. Door deze overwinning plaatste de JO15-1 zich als nummer 1 voor de kruisfinales. Over de eerste wedstrijd, de halve finale, kan simpel gezegd worden dat de tegenstander een maatje te groot was. Deze Duitse ploeg SPVG Eidertal Molfsee speelt in de Oberliga. Een meer dan prima niveau bij onze oosterburen. Wat restte was nog de wedstrijd om de 3e en 4e plek. Deze wedstrijd werd glorieus met 4-0 gewonnen van Wiker SV! Met deze ploeg had de JO15-1 nog een appeltje te schillen. In de poulefase moesten ze ook al tegen hun spelen. Echter door miscommunicatie stond de JO15-1 op het verkeerde veld te wachten waardoor er van de 30 minuten officiële speeltijd nog maar 10 minuten resteerden. Zij waren allang blij dat het 0-0 bleef zodat zij ook door waren. Wij voelden ons bestolen van 3 bijna zekere punten. Echter de JO15-1 speelde nu hun beste wedstrijd van het toernooi. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander. En Wiker SV werd letterlijk aan flarden geschoten. De keeper van Wiker SV zal waarschijnlijk met weinig plezier terugkijken op deze wedstrijd. Ondanks de luidruchtige support van de JO13-1 bleef het maar bij 4-0. Hiermee was de meer dan welverdiende 3e plek wel een feit. De beker gaat mee naar Borger!

  De JO13-1 had zijn laatste wedstrijden nog te spelen. Na een prima eerste dag moest er op de tweede dag flink aangetrokken worden. De eerste wedstrijd werd nog gewonnen met 1-0 tegen JSG Gellersen uit Duitsland. Maar de JO13-1 zat ook in de poule bij het Deense Aarhus de latere winnaar van het toernooi. De JO13-1 verweerde zich kranig tegen dit sterke jeugdteam uit Aarhus, speelde als een team en liet zien dat zij ook zeker goed kunnen voetballen. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest dan het 1-0 verlies. Uiteindelijk bleef het bij een derde plek in de poule wat niet genoeg was voor de kruisfinales. Ondanks dat is een derde plek een zeer knappe prestatie. Petje af voor dit team!

  Al met al kunnen beide teams terug kijken op een fantastisch weekend. De spelers en begeleiders hebben meer dan genoten. Er zijn herinneringen voor het leven gemaakt! Gezien de vele enthousiaste reacties hoopt de organisatie dat dit mag uitgroeien tot een jaarlijkse traditie binnen SV Borger. Dat vele jeugdspelers binnen onze vereniging de kans krijgen om hun eerste interland in het shirt van SV Borger te mogen voetballen. Borger leeft!