• SV Borger 1 overwintert in Albufeira

  Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de eerste selectie van SV Borger ook dit seizoen weer een heus trainingskamp heeft belegd. Voor het derde jaar op rij reist de selectie incl. technische staf naar de Portugese badplaats Albufeira. Van donderdag 4 januari tot maandag 8 januari zal daar de basis gelegd moeten gaan worden voor de tweede seizoenshelft.

  Niet vanzelfsprekend
  "Het belooft weer een fantastische trip te worden, waar sportiviteit, prestaties, ontspanning en gezelligheid samenkomen", zo blikt hoofdtrainer Arne Joling alvast vooruit op de inmiddels bijna traditionele overwintering van de Zaterdag 4e Klasser. "Traditie is het zeker, maar vanzelfsprekend absoluut niet! We zijn één van de weinige clubs op ons niveau die dit jaarlijks voor elkaar krijgt", zo vervolgt de oefenmeester, die zelf het grootste deel van de organisatie voor zijn rekening neemt. Hij werkt daarbij nauw samen met de organisatie Trainingskampen.nl, dé specialist in het organiseren van complete verzorgde trainingskampen, voor o.a. voetbal, atletiek en hockey. Volgens Joling is die begeleiding cruciaal: "Zij hebben de contacten ter plaatse en zorgen vooraf dat alles tot in de puntjes geregeld is. Ook tijdens het verblijf kunnen we altijd op hen terugvallen. Het is niet voor niets dat een club als Ajax ook zaken met hen doet".

  Werken en teambuilden
  Gevraagd naar wat we ons moeten voorstellen bij een trainingskamp voor een 4e klasser begint de gedreven clubman bloedserieus: "Allereerst vind ik dat er écht gewerkt moet worden. We tuigen de hele organisatie natuurlijk niet op voor een doodgewone vakantie. Dat is ook heel leuk, maar dat doet een ieder maar lekker met de eigen vriendin of vriendengroep. Er wordt dan ook serieus getraind op het strand en op een door Trainingskampen.nl geregelde perfecte grasmat. We proberen verder een oefenwedstrijd te regelen. Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om individueel met de spelers in gesprek te gaan om de prestaties te evalueren en doelen voor de tweede seizoenshelft te stellen. We verwachten verder van de spelers dat ze bij elke activiteit op tijd aanwezig zijn. Gebeurt dit niet, dan vragen we van de groep dat ze elkaar corrigeren. Ook dat is teambuilding!". Het woord ‘teambuilding’ is gevallen. Dit brengt het gesprek op het minder formele deel van het trainingskamp. "Daarnaast moeten we natuurlijk ook niet overdrijven. De spelers betalen de reis en het verblijf zelf, het is geen snoepreisje aangeboden door een suikeroom of een businessclub, daar zijn we als SV Borger net iets te klein voor. Er moet dus genoeg tijd over blijven om simpelweg plezier te maken. Ook dit jaar zal Albufeira ongetwijfeld al snel weten dat we er zijn. Dat kunnen we wel aan de groep overlaten. Het leuke vind ik als trainer wel dat je vaak ziet dat de selectie hierin gezamenlijk optrekt. Geen groepjes, geen ‘kabels’, maar met z’n allen een feestje bouwen. Daar kunnen wij als Technisch Kader in het vervolg van de competitie ook profijt van hebben!".

  Feestverlichting
  De trainer heeft er duidelijk zin in. Voor de spelersgroep zal ongetwijfeld hetzelfde gelden. Om de kosten enigszins te drukken hebben ze afgelopen week in opdracht van de Ondernemersvereniging gezorgd dat de feestverlichting voor de decembermaand in het centrum van Borger weer is opgetuigd. Het scheelt toch weer een paar centen en het dorp heeft er baat bij!

  Helpen bij de kerstverlichting