• Stof tot nadenken voor Borger 1 na nederlaag bij WVV

Twee maal won Borger deze competitie met zeven doelpunten verschil en één keer met zes. Uiteindelijk is dat niet waar het omgaat. Als je mee wil doen om de prijzen, dan moet je de punten pakken tegen teams die dezelfde ambitie hebben. Het trackrecord van de groenwitten na vijf wedstrijden ziet er wat dat betreft niet heel florissant uit. Na de uitnederlaag bij SCN twee weken geleden liep Borger afgelopen zaterdag in Winschoten opnieuw tegen een domper aan. Was het in Nieuwlande nog persoonlijk falen wat de ploeg de das om deed, tegen WVV was het in de eerste helft een collectieve wanprestatie. Op de 2-0 ruststand viel werkelijk niets af te dingen. Na rust werd het spreekwoordelijke andere vaatje wel degelijk aangebroken, verder dan de aansluitingstreffer kwamen de groenhemden echter niet. Eindstand: 2-1.

Door: Erwin Beukema

Belabberde eerste helft
    Borger moest het afgelopen zaterdag zonder de geblesseerden Levi v/d Span, Gijs Roda, Hendrik Gustin en Christiaan Vos doen. Niet de minsten, maar het gaat veel te ver om de belabberde eerste helft hieraan op te hangen. Al vanaf de eerste minuut waren de groenhemden niet bij de les. WVV was vele malen feller dan de gasten. Met name over de rechterflank van Borger sneden de Winschotenaren diverse keren heel simpel door de defensie. Het leverde diverse hachelijke momenten voor de goal van Edwin Haandrikman op. De 1-0 in de 16e minuut was dan ook niet meer dan terecht te noemen. Op randje buitenspel werd de Borgerder afweer geklopt. De afwerking was vervolgens met twee tegen één een koud kunstje. Vijf minuten later lag ook de 2-0 achter Haandrikman. Een strafschop na een overtreding van Odin Blei werd onberispelijk ingeschoten.
    Ook na dit doelpunt bleef de thuisploeg de betere. Borger hapte geregeld naar adem, kwam veelal een stapje te laat en werd voetballend geen moment gevaarlijk. Slechts één keer moest de doelman van de thuisploeg zich strekken. Veelzeggend is het dat dit veroorzaakt werd door een van richting veranderde vrije trap van Benjamin Mazeau. De 2-0 ruststand was uiteindelijk een magere afspiegeling van het krachtsverschil.

Geschutter
    Na rust kwamen de mannen uit de Hunebedhoofdstad beter uit de startblokken. Trainer Arne Joling had wat gewisseld en geschoven, wat resulteerde in een systeem met drie spitsen en meer druk naar voren. De aanvallende intenties waren zichtbaar en leverden met enig fortuin na vijf minuten al een doelpunt op. Dylan Berghuis ontsnapte na geschutter in de defensie van de thuisploeg. De ingevallen goaltjesdief hield het hoofd koel en rondde bekwaam af.
    Wat volgde was een meeslepend voetbalgevecht. Scheidsrechter Reitsema had er zijn handen vol aan. Zeven gele en één rode kaart stonden uiteindelijk op het wedstrijdformulier. De laatste in de slotfase voor Dion van Vondel van de thuisploeg, na een pittige overtreding. Kansen waren er over en weer. Het initiatief lag nu bij Borger, maar WVV bleef levensgevaarlijk in de tegenstoot. Het steeds grimmiger wordende karakter van de wedstrijd zorgde ervoor dat het spel vaak stil lag. Iets wat met name de gasten parten speelde. De tijd begon immers steeds meer in hun nadeel weg te tikken. In de absolute slotfase dook zelfs doelman Haandrikman op in de vijandelijke zestien. Baten mocht het niet. De thuisploeg mocht na een minuut of zes blessuretijd de 2-1 overwinning vieren. De Borgernaren dropen zichtbaar gefrustreerd en zwaar teleurgesteld af.

Denkwerk
    Opnieuw een nederlaag in een wedstrijd waarin de tegenstander er flink opklapte. Ook nu waren wissels en een wijziging van speelwijze nodig om het één en ander recht te zetten. Het schudde de spelers wakker, maar ook deze keer leverde het uiteindelijk geen punten op. Arne Joling en zijn staf hebben iets om over na te denken. Volgende week gaan ze op bezoek bij het laag geklasseerde Angelslo. Maar ongetwijfeld wordt er ook al verder vooruit gedacht richting de ontmoetingen met de top en subtop die in november en december op het programma staan.

Opstelling Borger: Haandrikman, W. Vos, Edens, Brink, Blei (46. F. Hiddink), Ottens, J. Hiddink, Timmer, Mazeau (46. Westerdijk), de Valk en Kenter (22. Berghuis)