• Meer meiden zijn van harte welkom om te komen sfeer proeven..

  De ontwikkeling van het vrouwen- en meidenvoetbal gaat razendsnel. Ook bij SV Borger. Dit seizoen hebben ze zelfs een primeur binnen de vereniging. Borger MO15-1 is namelijk het eerste échte meidenteam in de historie van de club. Hoofd Jeugdopleiding Mark Meinema vertelt er graag over: “De afgelopen jaren hebben we gezien dat steeds meer meisjes zich aansloten bij onze vereniging. Een prachtige tendens, waar we erg blij van worden. Voetbal is écht van iedereen! We waren tot dit jaar nog niet zo ver dat we een team met alleen maar meiden van rond dezelfde leeftijd konden formeren. Toen we afgelopen voorjaar bezig waren met de teamindeling bleek dat dit voor het eerst wel mogelijk was. De MO15-1 was daarmee geboren.”

  Door: Erwin Beukema

  De KNVB heeft het zo geregeld dat meidenelftallen tegenwoordig in regionale competities tegen elkaar kunnen voetballen. Aangezien het in aantallen soms nog weleens krap is, bestaat de mogelijkheid om met tien- of negentallen te spelen. Daar is dus over nagedacht. Al blijkt het in de praktijk nog weleens op de onderhandelingstechnieken van de leidsters aan te komen om het ook daadwerkelijk te regelen. Tegenstanders met ruime selecties zijn hier wat minder happig op.
  De meiden zelf merken hier weinig van, zij kunnen zich concentreren op hun geliefde spelletje. En dat doen ze goed, zo blijkt als we eind november terugblikken op de eerste maanden van het seizoen. Meinema: “Het is echt een heel leuk team. De ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt sinds de eerste competitiewedstrijd is meer dan bewonderenswaardig. Daar mogen ze trots op zijn!
  Ook de meiden zelf genieten volop met elkaar. Ze geven aan het fijn te vinden om met alleen maar meiden tegen andere meiden te spelen. Ze voelen zich meer dan ooit een hecht team. Dat zie je in alles terug. Er wordt serieuzer getraind, de coaching richting elkaar is positief en ze zien ook dat ze steeds beter partij kunnen geven op de zaterdagen. Zit het even tegen? Dan knokken ze met elkaar tot de laatste minuut door. Al is het maar voor een doelpunt voor de statistieken.

  De kwaliteit is dus zeker aanwezig. De kwantiteit is nog enigszins krap. De club en het team staan daarom open voor nieuwe aanwinsten. Meiden die het ook leuk lijkt om met meiden te gaan voetballen zijn van harte welkom om tijdens een training te komen sfeer proeven. SV Borger weet vrijwel zeker dat het enthousiasme wederzijds zal zijn!

  Borger MO15-1 wordt getraind door Mark Dijkhuizen. De leidsters op de zaterdag zijn Betty Maat en Sanne van Exter.