• Ruime overwinning Borger Vrouwen 1 op Pekela 2000

  Maandagavond 16 december staat de inhaalwedstrijd tegen SJO Pekela 2000 op het programma en we hebben de ongekende luxe van 3 wissels. Ilori heeft al een aantal weken meegetraind en nu ze 15 is mag ze aansluiten bij de wedstrijden. Daarnaast is Laura erbij om ons uit de brand te helpen en Maartje komt nog uit het werk geracet om de tweede helft aan te sluiten.

  Trainer Willie was ook aanwezig om onze leider Henk te ondersteunen want die is zoveel wissels niet gewend. En good old Cees was weer eens bereid om als vlagger op te treden, zo konden we met een gerust hart aan de warming up beginnen.
  Toen iedereen er klaar voor was klonk om 19.30 uur het fluitsignaal en konden we beginnen met als verdediging Leo, Paulus, Joyce en Laura. Daarvoor het middenveld met Boxen, Chanty en Mayo en voorin Sjaak, Mandy en Ilonkra. We begonnen wat onrustig en de bal vloog van Hot naar her. Ondanks dat scoorden we in de 9e minuut al de 1-0 door een mooie aanval over links met Chanty, Mayo en Ilonkra schoot hem binnen. Ilonka zag het even niet meer goed en dus kwam Laura alias Jackie er voor haar in. Door goed door te lopen op de keeper scoorde ze in de 13e minuut al de 2-0, heerlijke binnenkomer! Hierdoor kwam er meer rust in de ploeg en werd er beter gevoetbald. Af en toe was de laatste pass net niet goed, maar het spel was verder prima. De dekking stond ook goed en het ene echte schot van Pekela op doel belandde gelukkig op de paal. In de 30e minuut scoorde onze topspits Mayo die nu gewoon op het middenveld speelt de 3-0 na een mooie assist van Ilonkra die inmiddels weer binnen de lijnen stond. Leo zijsteek, misschien te zwaar getafeld? Ilori kwam er voor haar in en ging rechtsvoor spelen. Boxen en Sjaak zakten daardoor een plekje naar achteren, waarbij Sjaak ondersteuning en coaching kon geven aan onze debutante. Dit deed ze zoals ze alles doet, vol overgave en met enthousiasme.
  In de 40e minuut kwam er zelfs nog een goal bij want Mandy bracht de stand op 4-0 na goed doorlopen op de keepster die de bal niet klem pakte. Zo konden we lekker relaxed gaan rusten en thee drinken. Nou ja relaxed.... Willie had nog een aantal tips natuurlijk dus we moesten wel opletten.

  De tweede helft begon weer onrustig van onze kant en dat leverde al vrij snel een goal van Pekela op. Wij kregen de bal niet goed weg en na 2 minuten gespeeld te hebben was de stand 4-1. Nog niks aan de hand maar even wat scherper zijn was wel nodig. We kwamen iets minder goed in ons spel ook doordat Pekela meer vooruit druk ging zetten en simpelweg feller speelde. Ze kregen een aantal corners waarbij 1 bijna tot een doelpunt leidde, gelukkig stond Maartje op de doellijn om de bal net op tijd weg te werken. Bij de uitbraak die daarop volgde werd er door een speelster van Pekela hands gemaakt in het strafschopgebied en dat bleek een buitenkansje voor Mayo. Die legde de bal rustig klaar en schoot hem vervolgens koeltjes binnen. Yes, 5-1 op het scorebord en weer wat meer ruimte en rust. Pekela kwam nog 2x dicht bij een doelpunt maar door goed verdedigen van onze kant en een redding van Miranda bleef het bij dat ene doelpunt. Een kwartier voor tijd scoorde ook Mandy haar 2e goal door een verre uittrap van Miranda die over de verdediging viel. Mandy bleef oog in oog met de keepster erg koel en schoof de bal in de verre hoek.

  Er werd nog een kwartier flink voor elkaar geknokt en zo sleepten we een heerlijke 6-1 overwinning binnen. Wederom een echte teamprestatie waarbij iedereen haar inbreng had met goede verdedigende acties, mooie passes, mooie goals en positieve coaching.
  In de kleedkamer werd de overwinning nog even gevierd door een aantal speelsters toe te juichen en een paar mooie liedjes te zingen. Mayo en Miranda sloten af met een lesje ‘hoe hoor je een kleedkamer schoon te maken’. Heerlijk om zo de winterstop in te gaan!
  Nu weer terug naar het bakken van kniepertjes want maandag 23 december staan we weer in de hal van Albert Heijn vanaf 17.00 uur.