• Ronald Bulthuis nieuwe trainer SV Borger 2 (Zat)

  Na Mark Hoving zal volgend seizoen opnieuw een kind van de club aan het roer staan van de tweede zaterdagselectie van SV Borger. Hoving gaf een aantal weken geleden aan vanwege aankomende gezinsuitbreiding te gaan stoppen. Het bestuur van de groenwitten ging binnen eigen gelederen op zoek naar een geschikte opvolger en vond deze in de persoon van Ronald Bulthuis. Na een aantal jaren JO17-1 onder zijn hoede gehad te hebben maakt de oud eerste elftalspeler hiermee de overstap naar het seniorenvoetbal. Hoe de posities binnen het jeugdkader ingevuld gaan worden, wordt later bekend.

  Doelpuntenmachine
  Bulthuis doorliep zelf de gehele jeugdopleiding bij de club uit zijn woonplaats. Hierna was hij jarenlang een vaste waarde binnen de eerste selectie. Als multifunctionele speler met veel gevoel voor positie kwam hij tot 105 officiƫle competitiegoals. Na het vorige seizoen besloot hij te stoppen als selectiespeler. Sindsdien pikt het voetbaldier zijn goaltjes mee in de reserveteams van de plaatselijke SV. Zijn seizoentotaal staat inmiddels op meer dan vijftig doelpunten.

  Ideaal moment
  Daarnaast is Bulthuis zoals gezegd al enkele jaren trainer van JO17-1. Een mooie leerschool bij de club waar hij opgroeide. Hij volgt op dit moment bovendien de trainerscursus UEFA C. Bulthuis zal in elk geval de komende twee seizoenen als trainer van Borger 2 aan de club verbonden blijven. Hij ziet het zelf als een ideaal moment om de stap naar de senioren te zetten: "Ik heb nu drie jaar de JO17-1 gedaan. Van de huidige groep gaan twaalf van de zestien spelers over naar JO19. Daarnaast komt er de komende jaren veel talentvolle jeugd door bij de senioren. Ook gasten die ik zelf nog getraind heb. De komende jaren zal het tweede de nodige talenten gaan herbergen, verwacht ik. Met jongens die nog net niet de aansluiting met het eerste hebben."

  Uitdaging
  Bulthuis zie het als een uitdaging om met deze talenten aan de slag te gaan en uiteindelijk misschien wel te promoveren. "Daar streeft de club al lange tijd naar. Dat is wel het ultieme doel natuurlijk", aldus de 34-jarige Borgernaar. Waarop hij vervolgt: "Daarnaast is het natuurlijk de kunst om prestatie en plezier met elkaar te combineren en zo aan een jong beloftevol elftal te werken."

  In de voetsporen
  Daarna ziet Bulthuis wel weer verder. Over zijn uiteindelijke droom is hij duidelijk: "Het zou natuurlijk mooi zijn als ik ooit nog eens trainer kan worden bij het eerste elftal van Borger. Om in de voetsporen van mijn vader (Janko red.) te treden, zou ik best een eer vinden. Dit is is in ieder geval een mooie stap om mijzelf verder te ontwikkelen."

  Echte clubman
  Het bestuur van SV Borger is blij met de nieuwe trainer van de tweede selectie. Het verleden heeft uitgewezen dat het bij dit team toch echt het beste werkt met iemand die de club kent. Men ziet dan ook uit naar een succesvolle samenwerking met de echte clubman die Bulthuis is.