• Plichtmatige zege Borger 1 op NWVV

Na de doordeweekse overwinning op Tiendeveen heeft Borger afgelopen zaterdag ook weten te winnen van NWVV. Zonder erg goed te spelen boekte het een relatief eenvoudige overwinning op de rode lantaarndrager. Het kwaliteitsverschil was te groot tussen beide teams en dat drukte zich uiteindelijk uit in een 5-0 eindstand.

De prachtige lentetemperatuur deze middag op een zonovergoten sportpark De Drift leek in het begin een beetje vat te hebben op de spelers van Borger, die enigszins tam aan de wedstrijd begonnen. Het spel in balbezit was slordig te noemen al werkte de hobbelige grasmat ook niet echt mee deze middag. Desondanks was er al wel de vroege voorsprong van Borger, dat na acht minuten spelen een strafschop kreeg. Dit buitenkansje werd door Luuk Kenter rustig binnen geschoten.

Tien minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Joep Hiddink, die na een prima pass van Calvin Beijering beheerst afrondde. Was er dan opnieuw een monsterscore in de maak net als bij de uitwedstrijd, waar het destijds 1-10 werd voor de groenhemden. Dat leek er niet echt in te zitten ook omdat het spel van Borger te stroperig bleef. Tegenstander NWVV kon niet echt een vuist maken al kreeg het op slag van rust uit een corner een behoorlijke kans uit een corner. Op de doellijn kon echter redding gebracht worden, waardoor de russtand 2-0 was.

Direct na de theepauze kregen de bezoekers nog een kansje op een aansluitingstreffer, maar deze werd onschadelijk gemaakt door doelman Edwin Haandrikman. Dat was ook direct het laatste wapenfeit van de bezoekers deze middag, die even later Kenter zijn tweede middag van de middag zagen maken. Met nog ruim een half uur op de klok zou het publiek nog op wat meer doelpunten getrakteerd kunnen worden, maar daar moest het uiteindelijk nog lang op wachtten.

In minuut 83 was het pas weer raak voor de thuisploeg via Ronald Bulthuis, die uit een corner van Björn Everts de 4-0 binnentikte. Een minuut later kon er weer gejuicht worden toen Kenter zijn hattrick voltooide op aangeven van Albert Stevens. Dat bleek eveneens het slotakkoord te zijn van deze plichtmatige wedstrijd.

Borger blijft door de overwinning aansluiting houden met de subtop en heeft nog altijd uitzicht op een goede klassering. Komende zaterdag mag het proberen een stuntje uit te halen bij koploper Elim, dat afgelopen zaterdag verrassend onderuit ging bij FC Zuidlaren.