• Pieter Fledderus winnaar kerstklaverjassen SV Borger

  Op vrijdagavond 28 december organiseerde voetbalvereniging SV Borger een klaverjasavond. Deze avond wordt elk jaar in de kerstvakantie gehouden. Er wordt traditioneel fel gestreden om de prachtige vleesprijzen mede mogelijk gemaakt door Keurslager Manfred Stiekema uit Borger! Nadat het laatste boompje gespeeld was bleek dit jaar Pieter Fledderus de grote winnaar te zijn.

  Veelvraat
  Met gespannen koppies kwamen 32 kaarters op de laatste vrijdag van 2018 de kantine aan de Drift binnen. Een mooi aantal, want geen staand nummer! Wel wat minder deelnemers dan andere jaren. Dat verbaasde de organisatoren echter niet. Om agenda-technische redenen ontkwam men er dit jaar niet aan om de jaarlijkse klaverjasavond gelijktijdig met het Kerstvolleybal toernooi te organiseren en een mens kan nu eenmaal niet op twee plekken tegelijk zijn. Toch waren de grote favorieten er gewoon bij. Zoals bijvoorbeeld Rein Hoogeveen. De veelvraat op klaverjasgebied, die de afgelopen jaren menig maal wist te winnen. Dit jaar lukte het hem niet. Hij werd ‘slechts’ achtste, door één zeer matige beurt.
  Open Klaverjaskampioenschap van Borger
  Het ging er fanatiek aan toe in de kantine aan de Drift. Een enkeling had zelfs de laatste borrel tijdens de kerstdagen laten staan om optimaal aan de start van het traditionele kerstklaverjassen te verschijnen. Het is immers niet zo maar een klaverjasavond. Nee, de heren en dames hebben dit toernooi zelf uitgeroepen tot het officieuze Open Klaverjaskampioenschap van Borger. Naast de prachtige vleesprijzen stond er dus een enorm eervolle titel op het spel.

  Plezier staat voorop
  Na een aantal, over de avond verdeelde ronden, werd de eindstand opgemaakt. Veel spelers gingen met een vleesprijs naar huis. Bart Krol eindigde uiteindelijk als derde, Sijbrand Bos als tweede en de hoofdprijs ging naar Pieter Fledderus. De hamburgerkoning van de regio bleek naast verstand van een goed stuk vlees ook verstand van het edele klaverjasspel te hebben. De rest van de aanwezigen had echter minstens net zo’n gezellige avond als hem! Ondanks de verhitte strijd blijft het immers maar een spelletje en staat het plezier elk jaar voorop.
  De organisatoren bedanken Keurslager Manfred Stiekema voor de schitterende prijzen. Het heeft de winnaars uitstekend gesmaakt, of het gaat ze nog prima smaken!

  klaverjas_2018