• Borger doet na vorige week weer helemaal mee om de bovenste plekken. Nadat het hooggeplaatste HS’88 en koploper WVV aan de zegekar waren gebonden, wachtte nu laagvlieger Mussel. Dat zijn voor de mannen uit Borger de lastigste wedstrijden en dat bleek ook afgelopen zaterdag. In een matige wedstrijd ging de equipe van trainer Joling er wel met de winst vandoor: 1-3

    Op een drassig veld in Mussel liet Borger de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal het spel maken. Mussel speelde echter in een te laag tempo om het de gesloten defensie van Borger moeilijk te maken. Borger kwam er in de omschakeling uit en kreeg ook de eerste kans. Gijs Roda ging op de keeper af, maar de snelle spits van Borger vergat af te drukken. Verder was Borger te slordig aan de bal en kwam het niet tot grote kansen. Er was een vrije trap nodig om de ban te breken: Levi van der Span liet zijn fijne traptechniek zien en krulde de bal prachtig in de bovenhoek. Vervolgens duurde het lang voordat er weer iets gebeurde. Tien minuten voor rust soleerde Floris Hiddink het strafschopgebied in en schoot de bal prachtig in de verre hoek. Mussel stelde er vrijwel niets tegenover en loste geen enkel schot richting Borger-goalie Edwin Haandrikman.

     Na rust gooide Mussel het over een andere boeg. Het begon meteen met de lange bal spelen richting de lange en kopsterke spits Hemmes. Tot grote kansen leidde het niet, maar Borger kwam er ook niet uit. Het speelde alsof de wedstrijd al binnen was en de duels werden niet meer aan gegaan. Dit leidde uiteindelijk ook in de 1-2. Afwachtend werd er op het middenveld gekeken hoe Mussel een aanval op zette. Na een voorzet tikte Hemmes de bal achter Haandrikman, die zich verkeek op het schot van dichtbij. Het geloof was weer helemaal terug bij Mussel en men ging nog meer de strijd aan tegen het te slappe Borger. De gasten kregen meer ruimte en kwamen er af en toe gevaarlijk uit maar meerdere keren werd een aanval onderbroken door een vlagsignaal van de grensrechter voor vermeend buitenspel. Het kwam uiteindelijk wel op 1-3, althans dat dachten de groenhemden. Een schot van Bonne Timmer werd bij de eerste paal niet goed verwerkt door de doelman en de bal belandde bij de tweede paal waar Melvin Ottens vanuit een scrimmage kon binnentikken. Scheidsrechter Kamman keurde de goal goed, maar de grensrechter had iets uit z’n hoge hoed getoverd vanaf grote afstand. De bal was achter geweest volgens hem en tot woede en verbazing van alles en iedereen aan de kant van Borger ging de scheidsrechter hierin mee. Een lachwekkend voorval maar gelukkig werd het even later toch nog 1-3. Hendrik Gustin liet weer zien in goede vorm te verkeren en stelde de zege veilig voor Borger.

    Een belangrijke overwinning, aangezien een aantal concurrenten punten verspeelden. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen SC Angelso. Borger zal zich willen revancheren voor de haast beschamende uitnederlaag in het najaar. Wederom een belangrijke wedstrijd dus om bovenin mee te blijven doen. 

    Klik op de foto bovenaan voor meer wedstrijdfoto's