• Onstwedder Boys en SV Borger delen de punten

  "De Numbers 2 en 12 ontmoeten elkaar in wat ze noemen een Kanaalstreekderby", zo omschreef Onstwedder Boys volger Harry Fennema op Twitter vooraf het treffen tussen zijn club en het bezoekende SV Borger. Het cynisme droop er toch wel enigszins vanaf. Niet geheel onterecht. Ja, beide clubs liggen in de zogenaamde Kanaalstreek rond Stadskanaal, maar op deze manier kan je van alles wel een derby maken. De hierbij horende gevoelens van rivaliteit leven er bij deze ontmoeting niet. De belangen waren wel groot, dat zeker! De oranjehemden doen in de 4e Klasse E mee om de titel, de groenwitten strijden tegen degradatie. Het bleef lang 0-0, waardoor in de slotfase toch nog enigszins een sfeer ontstond, die bij een derby hoort. Tot doelpunten leidde het niet meer. De ‘Kanaalstreekderby’ eindigde zoals het begon, 0-0.

  Door: Erwin Beukema

  Briefje van Streuding
  De openingsfase op een redelijk gevuld sportpark de Boskamp kenmerkte zich door aftasten over en weer. Borger liet Onstwedder Boys grotendeels de bal, maar was zelf de ploeg die het eerst van zich afbeet. Mylan Beijering en Rowan Tiktak hadden in de vierde minuut echter nog niet de vereiste scherpte om van een mogelijkheid een echte kans te maken. Het noopte Onstwedder trainer Richard Streuding klaarblijkelijk wel tot een tactische aanpassing. Hij gaf een briefje mee aan één van zijn centrale verdedigers. Na het ‘briefje van Koeman’ kennen we nu dus ook het ‘briefje van Streuding’. Het verschil? Van de laatste weten we nog steeds niet wat erop stond. De oefenmeester wilde er zelfs ruim na de wedstrijd niets over kwijt. Zo veel effect als die van Koeman tegen Duitsland had dit briefje in elk geval ook zeker niet. Onstwedder Boys bleef het in de eerste helft moeilijk hebben tegen een gegroepeerd spelend Borger. Het was optisch bovenliggend, voetbalde ook zeker wat gemakkelijker, maar kwam toch slechts tot één echt grote kans. Voor het overige bleef het bij mogelijkheden. Van het grote verschil op de ranglijst zagen de toeschouwers maar weinig terug.

  De doelmannen hielden stand
  In het tweede bedrijf wist de thuisploeg de druk op de hekkensluiter wel langzaam op te voeren. Niet persé nadelig overigens voor de gasten, die hierdoor ook meer ruimte kregen om zelf gevaarlijk te worden. Sterker nog, de beste kansen waren voor de elf van de druk coachende Borger-trainer Arne Joling. Met name Björn Everts had ‘m na een kwartier voetballen voor open doel voor het inpissen. Hij faalde. Hetzelfde deed zijn maatje Rowan Tiktak even later oog in oog met doelman Rein Koudstaal. Aan de andere kant werd ook Edwin Haandrikman enkele keren getest door de ‘boys’ uit Onstwedde. De betrouwbare sluitpost kreeg het in de hectische en fysieker wordende slotfase steeds drukker. Hij hield stand.
  Mede doordat Borgernaar Mylan Beijering twee minuten voor tijd te gehaast afrondde, deed Koudstaal aan de andere kant hetzelfde.

  Terechte puntendeling
  Zo bleef het dus 0-0 en was niemand echt tevreden. Onstwedder Boys had het gevoel dat er meer in had gezeten, doordat ze de meeste mogelijkheden kregen. Borger voelde hetzelfde, omdat zij de grootste kansen hadden gehad. Goed beschouwd zal de puntendeling dus wel terecht zijn geweest.