• Klik op bovenstaande foto voor meer wedstrijdfoto's...

  De wedstrijd tussen Onstwedder Boys en Borger is zaterdag geeindigd in een 2-2 gelijkspel. Op basis van de hele wedstrijd was dat resultaat voor beide ploegen verdiend te noemen. Al hadden zowel de Boys als Borger de volle buit kunnen pakken, maar was dat wellicht voor een van beide ploegen teveel van het goede geweest. Met het punt schoten beide ploegen uiteindelijk niet heel veel op, gezien het feit dat een aantal concurrenten wel drie punten pakten.

  Op het zwaar te bespelen hoofdveld van Onstwedder Boys kwam het deze middag niet op goed voetbal aan. Daarwas de grasmat simpelweg te slecht voor, want veelal als er voor ballen over de grond werd gekozen hobbelde de bal alle kanten op. Niet verwonderlijk was het dan ook dat de snelle openinstreffer van Onstwedder Boys uit een lange bal voortkwam. Sven Jaegers zag zijn dieptebal over het Borgerder-duo Tim Edens en Wiljan Vos vallen, waarna de alerte Anne Wilzing de bal knap mee nam en evenzo afrondde: 1-0. Een minuut later had het ook 1-1 kunnen staan, maar Onstwedder-goalie Rein Koudstaal bracht redding op de inzet van Hendrik Gustin.

  Onstwedde troeft Borger af
  Het bleek verder ook eigenlijk het enige wapenfeit van Borger in de eerste helft, dat zich voor rust veelal door de thuisploeg liet aftroeven. Onstwedder Boys zat er kort op, won veel meer duels dan de gasten, die overal een stapje te laat leken te komen. De 2-0 van de Boys was dan ook tekenend voor het spel van Borger. Na een corner bracht doelman Edwin Haandrikman redding op een schot van Sem Niewenhuis. De afgeslagen bal kwam terecht bij Wilzing, die zonder enige moeite twee apatisch reagerende tegenstanders voorbij liep en de bal strak in de korte hoek langs de kansloze Haandrikman schoot. Tot aan de rust kon Borger er verder niks tegenover zetten en dus zat Onstwedder Boys verdiend met een 2-0 voorsprong aan de thee.

  Ander Borger
  Na de pauze kwam er een totaal ander Borger uit de kleedkamer, dat nu wel de mouwen opstroopte en een stuk feller oogde dan in de eerste helft. Daarbij speelde het ingevallen duo Benjamin Mazeau en Luuk Kenter een belangrijke rol. Mazeau zag na enkele minuten spelen al een inzet gestopt worden door Koudstaal, maar scoorde even later wel de 2-1. Het gaf Borger nog meer energie en Onstwedde wist niet goed meer onder de druk van de gasten uit te komen. Na iets meer dan een uur spelen werd het 2-2, waarbij de andere invaller Luuk Kenter wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal hard in het dak van het doel schoot.

  Kansen op de winst
  Vervolgens kregen beide ploegen nog grote kansen op de winst. Borger speelde erg ver naar voren en dat leverde de thuisploeg nog twee enorme mogelijkheden op. Eenmaal werd de bal door Wilzing alleen voor doelman Haandrikman overgeschoten en eenmaal bracht Borger-verdediger Matthijs Brink redding op de doellijn na een inzet van Harm Visser. Aan de andere kant leek Borger op 2-3 te komen via Mazeau, maar zag de invaller zijn doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd worden. Daarnaast mocht Onstwedder-goalie Koudstaal niet klagen dat hij slechts geel kreeg, nadat hij de doorgebroken Gijs Roda onderuit haalde buiten zijn zestien. Zo waren er voor beide ploegen nog mogelijkheden op de winst, maar was dat teveel van het goede geweest.

  Na afloop konden beide partijen wel leven met een punt, maar wil men echt nog mee gaan strijden om de titel dan zullen zowel Onstwedder Boys als Borger de komende weken een goede serie met winspartijen moeten gaan neerzetten. Anders lijkt alleen de strijd te resten om een eventuele nacompetitieplek. En daar komen nog veel ploegen voor in aanmerking in de zaterdag vierde klasse D.