• Onnodig verlies voor Borger 1 bij DKB

    Promovendus Borger heeft bij de seizoensouverture dure punten laten liggen in De Krim. Voor rust hadden de groenhemden reeds op ruime voorsprong moeten staan en ook na de snelle 0-1 van Mylan Beijering na rust kregen de gasten kansen op een ruimere voorsprong. In het laatste half uur kreeg Borger de rekening gepresenteerd voor de getoonde inefficiency en keerde de ploeg met lege handen huiswaarts.

    Na een uitstekende bekercompetitie, waarin alle duels werden gewonnen, reisde Borger vol vertrouwen af naar De Krim. Wel in de wetenschap dat het geen eenvoudige middag zou worden, want DKB wordt beschouwd als één van de topploegen in de 4e klasse D. De ploeg uit Overijssel wordt dit seizoen getraind door Jan-Otto Benjamins, die in het verleden als trainer van Elim al vaak mooie duels uitvocht met Borger. De weersomstandigheden waren uitstekend en er was aardig wat publiek afgekomen op het kunstgrasduel in De Krim. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig.

    Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan het duel, passend in de speelstijl van beide teams. Na een kwartier spelen kreeg Borger een enorme kans om op voorsprong te komen. Spits Gijs Roda werd weggestoken door Mylan Beijering en ging alleen af op de doelman van DKB. Bij het omspelen van de doelman tikte Roda de bal teveel naar de zijkant, waardoor hij een verdediger de tijd gaf om redding te brengen. Aan de andere kant deelde DKB wat speldenprikjes uit zonder echt gevaarlijk te worden. Borger bleef wat kansen betreft de boventoon voeren met onder meer een kopkans van Melvin Ottens na een half uur spelen. En in de eindfase van de eerste helft leek Mylan Beijering de verdiende 0-1 te gaan maken. Hij mocht alleen op het doel van de thuisploeg af maar de doelman bracht knap redding net buiten het strafschopgebied. En zo gingen beide ploegen met 0-0 aan de thee en was de algemene opinie dat Borger zich tekort had gedaan deze eerste helft.

    Ongewijzigd begonnen beide teams aan het tweede bedrijf en de eerste kans was nu voor de thuisploeg, die over de rechterflank gevaarlijk werd. In de 53e minuut kwam Borger dan eindelijk en op dat moment zeer verdiend op voorsprong. Mylan Beijering brak door over de rechterflank en verschalkte de doelman in de korte hoek: 0-1. Daarna brak een fase aan waarin DKB sterker werd en met name de slag op het middenveld leek te gaan winnen. De linie die bij Borger dit seizoen erg sterk bezet is had vandaag een mindere dag en eigenlijk wist alleen Mylan Beijering zich daaraan te onttrekken. Maar goed, in de 61e minuut had Borger gewoon op 0-2 moeten staan toen Bonne Timmer goed doorkwam over de linkerflank, maar hij zag zijn inzet enkele centimeters voorlangs het doel gaan. Enkele minuten later lag de bal er echter aan de andere kant in. De Borger-defensie had moeite met het verwerken van een lange bal van DKB en in klutssituatie die ontstond was Remco Kerssies er als de kippen bij om de bal over doelman Wolters in het doel te lepelen: 1-1. De doelman redde zijn ploeg een paar minuten later van een achterstand. Er ontstond een fase waarin het duel alle kanten op kon met ook nu een licht voordeel voor Borger. Uit een vrije trap van Benjamin Mazeau ontstond een klutssituatie voor het doel van DKB die niets opleverde. En in de 78e minuut kopte Gijs Roda een afgemeten voorzet van Bonne Timmer prima in maar werd de bal door de doelman tot corner verwerkt. Twee minuten later moest Levi van der Span zich met een armblessure laten vervangen door Dylan Berghuis en dit leidde tot een aantal omzettingen bij Borger. De gasten bleven gaan voor hun kansen maar kregen het deksel op de neus. In de 82e minuut werd een lange bal van DKB opnieuw niet goed verwerkt door de Borger defensie en de geheel vrijstaande David van Zandwijk zorgde voor de 2-1. Borger drong in het resterende kwartier (door de vele blessures kwam er de nodige blessuretijd bij) nog wel aan en zelfs doelman Wolters dook een aantal keren op voor het vijandelijke doel. Tot resultaat leidde dit alles niet en de druiven waren zuur toen scheidsrechter Maathuis voor het einde floot. De ploeg die een groot gedeelte van de wedstrijd de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning stond op het eind met lege handen.

    Volgende week speelt Borger om 14:30 uur thuis tegen Nieuw-Balinge. DKB gaat dan op bezoek bij SJS.