• Onder ideale omstandigheden werd afgelopen zaterdag de Nieuwjaarsloop van SV Borger gelopen. Bij de jeugd was de opkomst goed en ook voor de wandeling hadden zich vele sportievelingen aangemeld. De deelname bij de senioren viel wat tegen, maar de winnaars waren best verrassend te noemen. De afgetrainde Gijs Klompmaker liep bij de mannen iedereen er uit en bij de vrouwen werd Mariska Kinds de grote winnaar.

    Al vroeg in de ochtend was het een drukte van belang op sportpark de Drift. Pascal Slagter, Björn Everts en Joep Hiddink waren bezig met het uitzetten van het jeugdparcours. Het meest afgetrainde bestuurslid Henk Speelman was bezig om in de bossen het parcours uit te zetten. Vorig jaar had hij instructies gehad van die andere Henk (Henk Warring), die in de afgelopen decennia deze functie op zich had genomen en die later in de middag nog even een kijkje kwam nemen. En in de kantine stond een heerlijke pan met snert te pruttelen en werden de prijzen en vaantjes klaargelegd.

    Rond één uur druppelden de jongste deelnemers binnen en kreeg iedereen het mooie -haast klassieke- rugnummer uitgedeeld. De opkomst was goed bij de jeugd waarbij in aantal deelnemers de leeftijdscategorie 11 t/m 13 jaar er uit sprong met liefst 22 deelnemers. Daarna was de start van de boswandeling, waaraan dit jaar door dertig wandelaars werd deelgenomen. En om klokslag 14:45 uur was de start van de senioren die ook het bostraject liepen. En na 22 minuten en 14 seconden was het Gijs Klompmaker die als eerste ‘door het finishlint liep’. Een verrassing door de mensen die niet wisten dat Gijs al enige tijd fanatiek aan het hardlopen is geslagen. Extra knap omdat Gijs (lopend in de 35+-categorie) alle jongelingen achter zit liet, inclusief de spelers van de eerste selectie. En ook de tweede plaats was voor iemand uit de 35+-categorie. Roelof Blok, inmiddels 51 jaar en al voor de 32e keer (!) deelnemer aan de Nieuwjaarsloop van SV Borger, eindigde slechts elf seconden achter de winnaar.

    Toen ook de laatste lopers binnen waren vond binnen onder het genot van een lekker kop snert de prijsuitreiking plaats. De uitslag hiervan hebben wij vermeld in de bijlage.

    Alle uitslagen nieuwjaarsloop