• Nacompetitie voor Borger na vernedering SJS

  Het is gelukt! SV Borger heeft de nacompetitie bereikt. Die om lijfsbehoud veilig te stellen welteverstaan. Voor de groenhemden voelde het afgelopen zaterdag als een enorme bevrijding. Niet zo gek. Voor de winter stond de equipe van hoofdtrainer Arne Joling met slechts één schamel puntje troosteloos onderaan. Na de winter begon de inhaalrace. Er ontstond een gevoel van onverzettelijkheid. Er werden punten gepakt! Een paar weken geleden werd de laatste plaats over gedaan aan MSC uit Meppel. De spanning bleef echter tot het slotduel. De 0-4 overwinning op SJS maakte uiteindelijk aan alle onzekerheid een eind!

  Door: Erwin Beukema

  Dominant Borger
  Hoewel SJS nog meedeed om een (vervangende) periodetitel was er zaterdag maar één ploeg die recht had op de overwinning. De Kanaalstreek-derby werd van begin tot eind gedomineerd door SV Borger. De Knoalsters werden op alle fronten afgetroefd. Dat het bij rust nog 0-0 stond mocht een klein wonder heten. De Drenten kregen meerdere opgelegde kansen, maar vergaten zichzelf te belonen met doelpunten. Aan de andere kant doken de Groningers slechts één keer op voor de 46-jarige invalkeeper Mark Wolters. De oude rot hoefde niet in te grijpen. Er werd naast geschoten.

  Vernedering compleet
  De beloning voor de groenhemden kwam in de tweede helft. A-junior Gijs Roda brak in de 60e minuut de ban, door een corner gedecideerd binnen te knikken. De jongeling, één van de uitblinkers deze middag, tekende vijf minuten later eveneens voor de 0-2. Een frommelgoal, maar die tellen ook! Weer vijf minuten later omzeilde routinier Melvin Ottens de buitenspelval, omspeelde de doelman en tikte de 0-3 binnen. Een minuut of tien voor tijd viel zelfs nog de 0-4 uit een eigen doelpunt. De vernedering van SJS was compleet. Voor hen ging het seizoen als een nachtkaars uit.

  Borger favoriet
  Borger mag zich opmaken voor de nacompetitie. De ‘Great Escape’ krijgt een vervolg! Te beginnen volgende week zaterdag ‘thuis’ in Buinen tegen NWVV. Vanwege de renovatie van het eigen sportcomplex wordt er uitgeweken naar de buren. Borger zal daar de favoriet zijn, maar het mag de karaktervoetballers uit Nieuw-Weerdinge niet onderschatten. Het zal hoe dan ook weer volle bak moeten!