• Monsterzege heeft weinig waarde voor Borger 1

    In de tweede bekerronde won Borger het uitduel bij het nieuwe zaterdagteam van Asser Boys met maar liefst 0-17. Een nieuw clubrecord, want nog niet eerder zette Borger in een officieel duel een dergelijke uitslag neer. Trainer Arne Joling hecht echter geen enkele waarde aan de monsterscore. "Onze tegenstander Asser Boys zag een verzoek om in de reservecompetitie te worden ingedeeld niet gehonoreerd worden door de KNVB. Ze zijn nu verplicht om in de vijfde klasse uit te komen en gaan het ook daar erg moeilijk krijgen. Aan een wedstrijd als vandaag hebben beide ploegen helemaal niets" aldus de winnende coach.

    Aan deze uitslag kan ook niet worden afgemeten of de groenhemden klaar zijn voor de competitie. Een betere graadmeter is mogelijk het bekerduel van aanstaande zaterdag wanneer het naar de derde klasse gepromoveerde Achilles 1894 op bezoek komt in Borger.
    Het is te hopen dat er dan weer gespeeld kan worden in de gemeente Borger-Odoorn zodat er eindelijk weer eens een thuiswedstrijd kan worden afgewerkt op het eigen sportpark ‘de Drift’. De slechte toestand van de velden -mede als gevolg van de droogte- maakte dat alle teams van SV Borger tot nu toe alleen uitwedstrijden konden spelen. Eind van de komende week wordt hierover een besluit verwacht van de gemeente. Wanneer het duel doorgaat in Borger dan trappen beide ploegen af om 15:00 uur, de nieuwe aanvangstijd voor thuiswedstrijden.

    Klik hier voor meer wedstrijdfoto's