• Meiden SV Borger (MO15-1) winnen thuis met ruime cijfers van VV Veendam 1894 (MO15-2)

  Op het hoofdveld van SV Borger stond afgelopen zaterdag een straffe westenwind, maar het deerde de meiden van Borger schijnbaar niet. Ze wisten de thuiswedstrijd tegen de meiden uit Veendam ruim te winnen: 5-0 voor de thuisploeg!

  Mooie wedstrijd voor speelsters en publiek
  De wedstrijd begon om 12.00 uur en vanaf de eerste minuut was het duidelijk: de meiden van Borger gingen vol voor de winst.
  Trainer Mark Dijkhuizen vertelde na afloop dat de meiden tijdens de training op donderdag het al riepen: wij kunnen winnen a.s. zaterdag. En zo geschiedde.

  Een wedstrijd die zich vooral afspeelde op de helft van de tegenstander Veendam. Keepster Valerie had slechts een paar momenten waarop ze de bal uit het doel moest houden.
  Spits Zara zetten haar team na een paar minuten op een 1-0 voorsprong. Waarna snel de 2-0 door Lieke B volgde.
  De meiden speelden vol energie. Hermela en Ghazal overliepen hun directe tegenspeelsters diverse keren, wat op enthousiaste reacties kon rekenenen vanaf de zijkant van het veld waar het publiek volop genoot van een mooie ‘pot’ voetbal. Een mooi schot van Maartje na een pass van Sanne werd helaas door de verdediging van Veendam tegengehouden.
  Na de rust gingen de meiden van Borger verder waar ze voor de rust gestopt waren: vol gas erop en doelpunten scoren. Binnen no time stond het 4-0 dankzij een strak ingeschoten penalty.
  Veendam probeerde in het laatste kwartier van de wedstrijd nog door de verdediging (Lieke H, Julia, Renske en Emma) van Borger te komen. Maar verder dan een hard schot naast het doel kwamen ze niet.
  Borger eindigt de wedstrijd met 5 doelpunten voor en 0 tegen.
  Een super toffe overwinning van dit meidenteam, waarbij vandaag Jona en Celine helaas ontbraken.

  Nieuw
  Dit seizoen is het voor het eerst dat een meidenteam van SV Borger uitkomt in de klasse MO15, meiden onder vijftien voor de niet voetbalkenners.
  Iedere dinsdag en donderdag wordt er fanatiek getraind onder leiding van trainer Mark Dijkhuizen.
  Begeleiders Sanne en Betty zorgen voor de organisatie rondom de wedstrijden. Vaders Roel, Roedwi, Hendrik en Danny hanteren vaak de vlag die hoort bij de rol van grensrechter.

  Volgende thuiswedstrijd
  Zaterdag 18 maart a.s. is de volgende thuiswedstrijd. Dan spelen de meiden tegen Noordster (mo15-1) uit Oude Pekela. Aanvang 12.00 uur sportpark SV Borger.
  De meiden zullen dan zeker weer voor de winst willen gaan. Want deze overwinning smaakt zeker naar meer!