• Matig Borger 1 steelt de punten bij Lycurgus.

    Borger speelde afgelopen zaterdag een hele matige wedstrijd op het kunstgras van laagvlieger Lycurgus. De thuisploeg nam kort voor rust een verdiende voorsprong. Na rust wist Borger een blamage te voorkomen en nam het uiteindelijk toch noch de drie punten mee naar huis.

    Borger kende een belabberde voorbereiding op de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Vanwege de slechte weersgesteldheid en de matige velden in Borger kon er de afgelopen twee weken niet getraind worden. En op weg naar Groningen was er een defect aan de spelersbus, waardoor er vervangend vervoer moest komen.
    Om acht minuten over half drie kon er dan toch afgetrapt worden op één van de kunstgrasvelden. Aan beide teams was te zien dat het ritme ontbrak en er ontspon zich dan ook een erg rommelige wedstrijd, waarbij de wil om te winnen bij Lycurgus groter was dan bij Borger. Niemand van de veldspelers behaalde zijn normale niveau en het was zowel tekenend als bedenkelijk dat good old doelman Mark Wolters de beste man was aan de zijde van Borger. Wolters verving de opnieuw geblesseerd geraakte vaste doelman Edwin Haandrikman en deed dit prima. Borger creëerde in het eerste bedrijf nauwelijks kansen en zag de thuisploeg meerdere keren gevaarlijk opduiken voor het eigen doel. Doelman Wolters moest een aantal keren handelend optreden om tegentreffers te voorkomen. Vlak voor rust viel dan toch de verdiende voorsprong voor de thuisploeg en met deze 1-0 stand zochten beide teams ook de warmte van de kleedkamer op.

    Trainer Joling greep in en bracht Melvin Ottens en Rowan Tiktak in de plaats van Ronald Bulthuis en Calvin Beijering. Borger kreeg iets meer spelaandeel, maar gaf verdedigend zo veel ruimte weg dat de voorhoede van Lycurgus regelmatig op bleef duiken voor het doel van Mark Wolters. Uit een afgeketste vrije bal van Joep Hidding kon Melvin Ottens in de 57e minuut de gelijkmaker binnentikken. En toen even later de doelman van Lycurgus zich vergreep aan Borger-spits Luuk Kenter en dat terecht bestraft zag worden met een directe rode kaart, kwam Borger met een overtal te staan. Maar tekenend voor de matig vorm bij Borger was dat het zelfs met een mannetje meer niet lukte om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Vijf minuten voor tijd leidde een mooie actie van Rowan Tiktak op links de winnende treffer in. Zijn crosspass op goalgetter Luuk Kenter werd door laatstgenoemde keurig binnengewerkt, waarmee hij zijn ploeg op een 1-2 voorsprong zette. In de slotfase viel er nog een keer direct rood te noteren voor de thuisploeg toen Björn Everts bij een snelle uitval onderuit werd gemaaid. Niet veel later maakte de prima leidende scheidsrechter Van der Singel een einde aan het duel.

    Dankzij deze overwinning klimt Borger naar de 5e plaats op de ranglijst, waarbij de ploeg overigens nog een inhaalduel te goed heeft en bij winst nog twee plaatsjes kan klimmen. Begin januari gaat de selectie op trainingskamp naar het Portugese Albufeira en daar moet de basis worden gelegd voor een goede tweede seizoenshelft. IJs en weder dienende ontvangt Borger op 27 januari koploper SC Elim, dat de laatste weken veel indruk maakt met een serie grote overwinningen.