• Machteloos Borger onderuit tegen Hoogeveen

Drie standaard situaties deden Borger afgelopen zaterdag de das om in het uitduel bij HoogeveenBorger kreeg weliswaar niet veel uitgespeelde kansen tegen, maar wist zelf in negentig minuten ook geen potten te breken. Het goede combinatiespel van de thuisploeg stond in schril contrast met het slordige spel van Borger dat vaak tot snel balverlies leidde. Kortom: op de 3-0 zege voor Hoogeveen viel niets af te dingen.

Een temperatuur van rond het vriespunt, een koude wind en een laagstaande zon. De omstandigheden vroegen om een enerverende wedstrijd. De thuisploeg begon voortvarend en kreeg al in de eerste minuut een grote kans. Een vrije bal van net buiten het strafschopgebied werd door Borger-doelman Edwin Haandrikman niet goed verwerkt, maar tot zijn geluk zag hij de rebound op de paal strandden. Hoogeveen legde veel energie in de wedstrijd en hield het tempo hoog, maar tot kansen kwam het niet of nauwelijks. Borger was aan de bal te slordig om gevaarlijk te worden. De wedstrijd werd opengebroken door een discutabel moment. Een van richting veranderde vrije bal werd binnen geschoten door Eduard Kobes, maar hij stond op het moment van schieten buitenspel. Scheidsrechter Broersma floot in eerste instantie ook voor buitenspel, maar een horde protesterende Hoogeveen spelers was hem te machtig en de leidsman kwam terug op zijn beslissing en keurde de treffer goed. Vijf minuten later moesten de gasten opnieuw een tegentreffer incasseren, terwijl een aantal verdedigers van Borger apatisch stond toe te kijken mocht opnieuw Kobes eenvoudig binnentikken. Pas in de slotfase van de eerste helft viel de eerste kans voor Borger te noteren. Gijs Roda gaf met een mooie steekbal Ruben de Valk de vrije ruimte. Hij schoot te gehaast over het doel daar waar het afleggen van de bal op de instormende Hendrik Gustin waarschijnlijk meer resultaat had opgeleverd.

In de tweede helft had Borger een groter aandeel in het spel dan voor rust. De spelers vonden elkaar wat beter, maar kansen aanvankelijk uit. Wel viel aan de andere kant na een kwartier spelen de 3-0 en opnieuw was de aanleiding tot de treffer discutabel. Verdediger Sam van Dijk kreeg de bal uit een corner tegen zijn gezicht, maar de scheidsrechter bedacht dat hij niet genoeg afstand had gehouden. De toegekende vrije bal werd teruggelegd op Sander van Veen die ondanks de aanwezigheid van een aantal Borger-verdedigers vrijelijk mocht inkoppen. Natuurlijk was er frustratie over de voorgeschiedenis van deze treffer bij Borger. Beter zou deze energie gestoken kunnen worden in het feller verdedigen bij voorzetten, want daaruit krijgt de ploeg in de afgelopen weken veel te veel treffers tegen. In de slotfase kreeg Borger nog een aantal kansen via de goed ingevallen Bob Westerdijk. Zo bracht hij Luuk Kenter in stelling maar diens inzet mistte iedere overtuiging. En vlak voor tijd kopte Westerdijk nog een voorzet voorlangs.

Aan de stand veranderde niets meer en zo bleef Borger buitenshuis nog zonder punten. Volgende week wacht Borger een thuiswedstrijd tegen De Weide, dat afgelopen zaterdag wist te stunten door koploper ZZVV de eerste nederlaag toe te brengen. Om uit de gevarenzone te blijven is een overwinning voor Borger zeer wenselijk. Om 14:30 wordt er afgetrapt op Sportpark de Drift.