• Kampioenen ontmoeten kampioenen op de Drift

  Aanstaande vrijdag het vervolg van het kampioensfeest van SV Borger
  Op zaterdag 18 mei werd SV Borger zoals bekend kampioen van de 4e Klasse F. Na een mooi feestje op het veld en bij terugkomst op het eigen sportpark ging het behoorlijk mis tijdens de rondrit op een open bus. Het feest kwam abrupt ten einde. Inmiddels zijn de gewonden gelukkig hersteld, of flink op de weg terug. Het kampioensfeest wordt daarom aanstaande vrijdag (14 juni) hervat met een ludiek duel tussen de vorige kampioenen uit 2007 en de kampioensselectie van dit seizoen. Daarna wordt het feest gevierd zoals het op 18 mei de bedoeling was.

  Door: Erwin Beukema

  In de week voorafgaand aan de kampioenswedstrijd werd op de Social Media van de plaatselijke voetbalvereniging al een flinke brug geslagen tussen de kampioenen van toen en de (op dat moment nog) aanstaande kampioen. Er verschenen videoboodschappen online van de helden van destijds met een mooie boodschap voor hun opvolgers. Uiteindelijk bijeen gebracht in een prachtig compilatiefilmpje. Het is even scrollen, maar zeker de moeite waard om nog eens op te zoeken op Facebook of X (voormalig Twitter). Aanstaande vrijdag krijgt dit een vervolg. De mannen die op 1 mei 2007 in een beslissingswedstrijd tegen ZZVV de titel grepen trekken nog één keer de voetbalschoenen aan. In een ontmoeting van twee keer 25 minuten nemen ze het op tegen de jongens van nu.

  De wedstrijd zal de warming-up zijn voor de hervatting van het kampioensfeest. Het bestuur, de technische staf en de spelersgroep van SV Borger hopen er samen met de supporters alsnog een prachtige happening van te maken. Men roept dan ook ieder met een groenwit hart op om naar de Drift te komen om daar gezamenlijk het feest te vieren. Aan de muzikale omlijsting zal het niet liggen. De club maakt de inmiddels bekende woorden ‘Borger Leeft’ opnieuw meer dan waar. Met de Amsterdamse volkszanger Jordy Heer, de feestmakers van Helemaal Hollands en natuurlijk ‘Mister Borger Leeft’ Gert Warring staat er immers een geweldige line-up.

  De wedstrijd begint op vrijdagavond 14 juni om 18.30 uur. De entree is gratis, snacks zijn verkrijgbaar én er is een springkussen aanwezig voor de kids. Geen enkele reden dus om niet te komen. Tot vrijdag op sportpark de Drift!