• Jubileumfeest 75 jaar SV Borger uitgesteld

  SV Borger heeft onlangs moeten besluiten om het 75-jarig jubileum van de club te verplaatsen naar juni 2022. Het coronavirus houdt ons nu al ruim een jaar in z’n greep. Er is nog veel onduidelijk over eventuele versoepelingen en het tijdspad hierin. Deze zullen bij lange na niet voldoende zijn om nog dit jaar een jubileumfeest te organiseren. “We hebben helaas geen andere keuze” geeft de voorzitter van SV Borger Erik Veen aan. “De geldende restricties èn de vele onzekerheden over de toekomst zitten een goede aanloop naar ons jubileumfeest in de weg. We hebben daarom besloten om de festiviteiten door te schuiven naar juni 2022.”

  Opgericht in 1925 of 1946?
  Zoals bekend is SV Borger opgericht op 1 juni 1946 en bestaat de club dit jaar dus 75 jaar. “Er werd in ons dorp reeds ver voor de Tweede Wereldoorlog gevoetbald, maar dat gebeurde in voorlopers van SV Borger, waaronder Sparta Borger. Ons clublogo refereert hier ook aan met de tekst ‘voetbal sinds 1925’. Maar de club SV Borger is toch echt opgericht in 1946 en dus bestaan we 75 jaar” aldus voorzitter Veen. 

  Wel jeugdkamp in juli
  Er zullen wel meerdere activiteiten in het teken van het jubileum worden geplaatst, daar waar mogelijk ook dit jaar reeds. Zo zal er begin juli een voetbalkamp voor alle jeugdleden van de club worden georganiseerd. Uiteraard met inachtneming van alle dan geldende coronaregels. Binnenkort volgt meer nieuws hierover.

  Later dit jaar zal de nieuwe datum van het jubileumfeest bekend worden gemaakt. Voorzitter Erik Veen sluit af met de woorden “Van uitstel komt in ieder geval géén afstel.”