• Jubileumboek S.V. Borger

  Bestel hier het Jubileumboek SV Borger 75 jaar

  Jubileumboek S.V. Borger

  Vanaf deze week te bestellen

  ‘Verhalen over ons Sportleven’ dat is de ondertitel van het door de jubilerende voetbalvereniging samengestelde boek over de 75-jarige historie van de club. De iets oudere clubmensen herkennen deze ondertitel als de naam van het sportkrantje dat de vereniging jaren lang uitgaf. Inmiddels is deze alweer lange tijd vervangen door een website en andere sociale media. Een tweede reden voor het gebruik van deze ondertitel heeft te maken met de inhoud van het boek. “We hebben niet de illusie dat we de hele geschiedenis van de club in kaart hebben gebracht. Dat was ook niet de intentie. We hebben verhalen uit de verschillende periodes opgetekend. Verhalen dus over ons sportleven. Waarbij ‘ons’ natuurlijk staat voor S.V. Borger”, aldus Erwin Beukema, één van de schrijvers van het boekwerk.

  Bestellen
  De club brengt het boek volledig in eigen beheer uit. Vanaf deze week kan het via de website van de club besteld worden. Begin juli zal er een moment geprikt worden waarop de boeken afgehaald kunnen worden. Op dit moment is die datum nog niet bekend. Beukema hierover: “Het boek ligt nu bij de drukker. Het wordt een race tegen de klok of we de boeken voor het jubileumweekend op 1 en 2 juli binnen hebben. Dus dat moeten we even afwachten. Maar bestellen kan nu wel al via deze link: Bestel hier het Jubileumboek SV Borger 75 jaar. We zullen vervolgens contact opnemen over het afhaalmoment en natuurlijk regelen we het op een andere manier met de mensen voor wie afhalen niet mogelijk blijkt te zijn.” De boeken worden tegen kostprijs verkocht voor 15 Euro, met een oplage van 250 stuks. “We zijn heel blij als we die allemaal kunnen verkopen. Het is een prachtig collectorsitem, dus zeker de moeite waard om er snel bij te zijn”, aldus Beukema.

  Goud waard
  Het idee om een jubileumboek uit te brengen blijkt al wat langer te leven in de hoofden van clubschrijvers Erwin Beukema en Gijs Klompmaker. Op één van de vergaderingen van de jubileumcommissie werd de knoop doorgehakt. Vervolgens hebben de heren samen met Ronald Bulthuis de onderwerpen bedacht. Ze zijn gaan spitten in oude kranten én waren dolblij met een video van een ‘Dikke Verhalen’-ochtend uit 2002 met Jans Polling. Beukema: “Daar hebben we met name voor informatie over de jaren voor de oorlog en de beginjaren van onze vereniging veel aan gehad. Jans verkondigt in de video dat de verhalen over 25 jaar goud waard zijn, nou hij heeft na 20 jaar al gelijk wat ons betreft!” Naast de naslagwerken hebben de heren gesproken met een aantal leden en oud-leden. “En zelf lopen we ook al sinds de jaren ’80 rond op de club, dus ook uit de eigen herinneringen hebben we kunnen putten!”

  Bestellen?
  Het is een prachtig boekwerk geworden. De vormgeving was in handen van Alle Oldenbeuving. Hij heeft ook het gros van de foto’s verzameld. Wil jij ook zo’n uniek exemplaar in je bezit hebben? Bestel hem dan nu via deze link: Bestel hier het Jubileumboek SV Borger 75 jaar.